Untitled-2Cel putin 65 de persoane  au murit in urma cutremurului inregistrat marti in Noua Zeelanda, a anuntat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.El a precizat ca pana in prezent au fost confirmate 65 de decese, insa bilantul risca sa creasca, si a descris orasul Christchurch drept „o scena de devastare totala”.

„Este posibil sa asistam la cea mai neagra zi a Noii Zeelande”, a spus Key. „Este o comunitate aflata in agonie totala. Avem nevoie ca aceasta comunitate sa se uneasca, iar oamenii sa se ajute unii pe altii, asa cum au mai facut-o in trecut si o vor face din nou”, a adaugat el.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs la ora locala 12.51 (2.51, ora Romaniei), la 5 kilometri de Christchurch si la o adancime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizica american (USGS). Seismul a fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini de pana la 5,6, si a provocat distrugeri masive.

Christchurch, cu o populatie de 340.000 de locuitori, a mai fost afectat, la 4 septembrie 2010, de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat insa cu victime. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here