Untitled-2 copyGoogle si Facebook, altaturi de alti investitori, au purtat discutii cu Twitter pentru achizitionarea companiei, evaluand platforma de comunicare online prin mesaje scurte la maximum 10 miliarde de dolari, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discutiilor. Twitter a obtinut in luna decembrie finantare de 200 milioane de dolari intr-o tranzactie care evalua compania la 3,7 miliarde de dolari. Site-ul avea 175 milioane de utilizatori la finele lunii septembrie.

Potrivit WSJ, directorii Twitter au purtat discutii „low level” cu sefi de la Facebook si Google in ultimele luni, in legatura cu o posibila preluare.

Surse apropiate situatiei sustin ca Twitter a avut discutii similare si cu alte companii.

Investitorii interesati de achizitia Twitter evalueaza compania la 8-10 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de WSJ.

Ziarul noteaza ca discutiile nu au avut pana acum rezultat, iar Google, Facebook si Twitter au refuzat sa comenteze informatiile.

in pofida pretului ridicat pe care se pare ca l-ar putea obtine, directorii si consiliul Twitter doresc sa construiasca o companie mare, independenta, tintind o capitalizare de 100 miliarde de dolari, au mai afirmat sursele.

Twitter a fost creat in 2006. Utilizatorii platformei pot emite mesaje de pana la 140 de caractere catre grupuri de „fani”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here