Agentia Nationala a Functionarilor Publici anunta ca Organizatia Natiunilor Unite organizeaza competitia anuala pentru obtinerea Premiilor ONU pentru Administratia Publica, care reprezinta cea mai prestigioasa recunoastere internationala a excelentei in administratia publica. Prin acest premiu, ONU recompenseaza realizarile inovative si contributiile institutiilor din  sectorul public la o administratie publica mai eficienta si receptiva in tari din intreaga lume.
Premiile pentru anul 2011 vor fi acordate pentru urmatoarele cinci categorii:
1. Prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica;
2. imbunatatirea furnizarii de servicii publice;
3. Stimularea participarii in luarea deciziilor in ceea ce priveste politicile prin intermediul unui management inovativ;
4. Promovarea managementului bazat pe cunoastere in administratia publica;
5. Promovarea livrarii de servicii publice luand in considerare egalitatea de gen.
Castigatorii Premiilor ONU pentru Administratia Publica din 2011 vor fi selectati de Comitetul ONU de experti in administratia publica, iar premiile se vor acorda la data de 23 iunie 2011, cu prilejul Zilei Organizatiei Natiunilor Unite a Administratiei Publice.
Candidaturile pentru obtinerea unui Premiu ONU constau in elaborarea unei lucrari de maximum 4500 de cuvinte despre o buna practica din domeniile descrise mai sus, completarea unui formular online care cuprinde sectiuni din lucrarea elaborata si avizul unei institutii de la nivel national (agentie gunvernamentala, directie guvernamentala, ONG, universitate, asociatie profesionala) pentru completarea datelor referitoare la institutia care face nominalizarea din formularul mentionat anterior.
„Promovam competitia in randul institutiilor si autoritatilor administratiei publice din Romania, in scopul recunoasterii experientei si proiectelor incununate de succes ale acestora. Avem certitudinea ca aplicatiile din Romania au sanse de a fi premiate, dat fiind faptul ca, recent, ANFP a organizat competitia celor mai bune practici in administratia publica din Romania. Cele mai bune practici au fost premiate in cadrul conferintei internationale Inovatie si calitate in sectorul public, editia a III-a, prilej cu care au fost diseminate exemple de buna practica din administratia publica romaneasca”, a precizat domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP.
Data limita de completare online a formularului de inscriere este de 31 decembrie 2010.
Informatii detaliate prinvind procesul de nominalizare, formularul online pentru aplicatie si informatii despre castigatorii anterioari ai Premiilor ONU sunt disponibile pe site-ul UNPAN la adresa: www.unpan.org/unpsa.

Presedinte – Secretar de Stat
Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here