Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca Institutul European de Administratie Publica, Maastricht (EIPA) organizeaza editia 2011 a Premiului European pentru Sectorul Public (EPSA). Prin intermediul acestei initiative se identifica si se premiaza performantele deosebite ale administratiei publice, la nivel european.
In contextul prezentei crize economice si financiare, este important sa se evidentieze si sa se premieze excelenta in administratia publica, prin promovarea exemplelor inovatoare referitoare la furnizarea de servicii publice remarcabile.
In acest sens, institutiile si autoritatile publice sunt invitate sa inscrie aplicatiile, respectand urmatoarele tematici:
Furnizarea eficienta a serviciilor publice intr-un climat economic nefavorabil;
Deschiderea sectorului public prin atragerea cetatenilor la actul de guvernare;
Going Green: Solutii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului.
Editia EPSA 2011 va fi lansata oficial in data de 17 ianuarie 2011 la Bruxelles, iar perioada de inscriere a aplicatiilor va dura pana la data de 25 martie 2011.

La editia din anul 2009, Romania s-a situat pe locul I, in ceea ce priveste numarul de proiecte depuse, cu un total de 45 de initiative de succes depuse de catre 32 de institutii si autoritati publice. Proiectele administratiei publice romanesti s-au bucurat de apreciere, reusind sa obtina 4 certificate de bune practici si o nominalizare la premiu, aceasta concretizandu-se intr-un premiu special.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa aceesati website-ul competitiei: www.epsa2011.eu.

 

Presedinte – Secretar de Stat
Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here