1197500_stop_2[1]Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, miercuri, ca opozitia va depune doua motiuni de cenzura, respectiv una pe legea salarizarii pe 2011 si cealalata pe legea-cadru a salarizarii unitare. Una dintre motiuni va fi depusa miercuri, iar cealalta probabil joi.

Ponta a afirmat ca data la care vor fi discutate motiunile de cenzura trebuie stabilita de Birourile permanente reunite.

intrebat care sunt sansele de reusita, Ponta a raspuns: „Nu-mi fac iluzii”.

si liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat ca social-democratii vor depune miercuri sau joi motiunile de cenzura la legile salarizarii si ca abia dupa ce acestea vor fi depuse se poate stabili un calendar de dezbatere in Parlament.

Dusa a precizat cele doua texte ale motiunilor de cenzura sunt in lucru si ca vor fi depuse in cursul zilei de miercuri sau cel tarziu joi.

„De indata ce textele vor fi finalizate si vom obtine acordul grupurilor parlamentare, le vom depune. Calendarul dezbaterii celor doua motiuni stabilit de plen de reprezentantii puterii este fara respectarea Regulamentului, pentru ca motiunile nu sunt depuse si graficul se stabileste de Birourile Permanente reunite si apoi de plen, dupa depunerea motiunilor”, a afirmat Dusa.

Plenul Parlamentului a decis, marti, ca in cazul in care opozitia depune motiune de cenzura la asumarea raspunderii Guvernului la legile salarizarii, aceasta sa fie citita joi si dezbatuta si votata luni, 20 decembrie.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat insa luni ca social-democratii vor ca motiunea de cenzura de dupa asumarea pe Legea salarizarii sa fie votata dupa 31 decembrie.

Guvernul si-a asumat, marti, raspunderea in Parlament pe cele doua legi.

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata.

Violente intre protestatari si politie la Atena si Salonic, un fost ministru a fost ranit
Aproximativ 20.000 de persoane participa la proteste in Atena si Salonic, politia folosind gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor din capitala, care au incendiat vehicule, statii de autobuz si l-au agresat pe un fost ministru.

Confruntarile continua in fata Parlamentului din Atena, unde manifestantii l-au agresat pe fostul ministru al Transporturilor Costis Hadzidakis, in prezent deputat. Demnitarul a fost atacat de protestatari furiosi care strigau „Hotilor, sa va fie rusine!”. Fostul ministru a fost lovit cu pietre si bate, dar a reusit sa intre in cladirea Parlamentului.

si la Salonic s-au inregistrat violente, iar fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor.

„Istoria se scrie in strada: FMI-UE si-au facut istoria lor”, se putea citi pe o pancarta.

Confruntarile au loc in momentul in care Grecia este paralizata de o greva generala.

Greva generala declansata miercuri a paralizat activitatea in intreaga Grecie. Sunt perturbate transporturile aeriene si transportul public in marile orase, iar scolile sunt inchise. Aceasta este a saptea greva generala desfasurata in Grecia in cursul anului 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here