mama_si_fiica_001[1]Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania – platforma a UDMR, ca se incearca „acreditarea ideii ca statul este responsabil pentru fiecare cetatean”, ceea ce in opinia sa nu este adevarat. „Acesta este comunismul exprimat in fiecare dimineata in mijloacele mass-media, si anume ca statul este responsabil, ceea ce nu este adevarat. Statul nu mai are resursele comunismului” , a spus Basescu.

El a explicat ca pe vremea comunismului toate proprietatile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat si atunci statul si-a asumat responsabilitatea pentru fiecare cetatean.

Presedintele a spus ca acum pamanturile nu mai sunt la stat, iar 70 la suta din economia romaneasca este in sectorul privat.

„Cine vrea intoarecere la comunism, intoarecere la ordonarea vietii de catre un Guvern politic nu poate fi partenerul nostru, al celor care reprezinta o miscare politica de centru-dreapta hotarata sa puna in valoare omul si nu statul. Va trebui impreuna sa continuam sa explicam ca niciodata un stat nu va reusi sa se ingrijeasca de fiecare dintre cetateni, sa aiba sub control viata fiecarui cetatean”, a spus Basescu.

seful statului a facut un apel la responsabilitatea fiecarui cetatean pentru el, responsabilitate pentru familie, pentru comunitatea in care traieste.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri dimineata, in statiunea Covasna, unde participa la cel de-al treilea Congres al Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania – platforma a UDMR, spunand ca prezenta sa este o dovada de respect pentru partenerul de guvernare.

Traian Basescu a ajuns in jurul orei 10.15 in statiunea Covasna, unde participa la cel de-al treilea Congres al Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania.

Basescu a declarat ca prezenta sa in Covasna este, in primul rand, o dovada de respect pentru partenerul de guvernare, pentru ca el are un parteneriat cu Guvernul.

„In al doilea rand, este respectul pentru Miscarea Crestin-Democrata Maghiara, avand in vedere ca suntem in aceeasi familie eruopeana PPE”, a afirmat Basescu. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here