0001708_calorifer[1]Pretul la gigacalorie in Bucuresti s-a marit din cauza cresterii TVA, iar in aceasta iarna valoarea nu se va modifica, singurul care ar putea decide o eventuala majorare fiind Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, primarul general Sorin Oprescu.

„Imi permit cu multa greutate sa spun ca voi respecta ce am promis bucurestenilor, ca in aceasta iarna pretul la caldura nu va creste”, a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, pretul la gigacalorie nu va creste in aceasta iarna.

„Numai CGMB poate hotari o crestere a pretului la gigacalorie. in Bucuresti pretul la gigacalorie s-a marit din cauza cresterii TVA-ului, ajungand de la 119 la 124 de lei pe gigacalorie, restul de pana la 3000 de lei fiind compensat de municipalitate”, a spus Sorin Oprescu.

Edilul general a explicat, insa, ca daca bucurestenii vor plati in ianuarie 2011 facturi mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, acest lucru poate fi consecinta modului de contorizare efectiva a caldurii.

„RADET-ul are controlul contorizarii si al raportarii consumurilor. Din cate stiu, oricum consumul a scazut, iar municipalitatea plateste pe documentele pe care le inainteaza RADET-ul”, a mai spus Oprescu.

Pretul mediu local al gigacaloriei va fi mai mare in aceasta iarna fata de sezonul trecut cu aproximativ 10%, conform valorilor transmise de autoritatile locale, dar acesta se aplica deja si a fost majorat dupa cresterea TVA de la 19 la 24%, nepunandu-se problema altei majorarii din ianuarie 2011, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, Mircea Matei.

Acesta a subliniat ca nu se pune pune problema majorarii pretului gigacaloriei in aceasta iarna.

in Capitala, pretul de facturare al energiei termice furnizate populatiei a fost aprobat in luna octombrie 2007 la nivelul sumei de 119 lei pe gigacalorie, cu TVA. Ca urmare a modificarilor aduse de OUG 58/2010 si a cresterii cotei TVA la 24 la suta, pretul unei gigacalorii va fi de 124 de lei.

La inceputul lunii octombrie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, anunta ca municipalitatea a decis sa pastreze subventia la energia termica pentru toti bucurestenii.

Oprescu preciza ca pretul pe care il vor plati bucurestenii in aceasta iarna pentru gigacalorie va fi de 100 de lei plus TVA, efortul bugetar pentru acoperirea ajutorului fiind estimat la aproximativ 226 de milioane de lei. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here