Compania REPERE infrunta criza facand investitii de 200.000 Euro in urmatorul an, in in utilaje, aparate profesionale de masura, ultima generatie de imprimante si training pentru personal. In plus, REPERE, prima casa de prepress din Romania, lanseaza conceptul de „Clinica de Print Ajutor”.
La baza conceptului de „Clinica de Print Ajutor” sta diferenta dintre  doctor si vraci, pe care REPERE doreste s-o evidentieze. Profesionistii REPERE, sau „doctorii” de tipar, au cunostintele si experienta necesare imbunatatirii calitatii tiparului si serviciilor pregatitoare tiparului.
La Romexpo, REPERE va sustine o serie de workshopuri in care abordeaza teme ca: de ce se tipareste prost in Romania, casa de prepress – liantul dintre agentii si tipografii, proofingul. „Vrem ca aceste workshopuri sa fie discutii libere care sa rezulte in imbunatatirea calitatii tiparului si a serviciilor pregatitoare tiparului in Romania. Le consideram extrem de importante pentru a ne ajuta clientii sa-si inteleaga optiunile, avand in vedere ca tara noastra nu are traditie in tipar, in special in cel al ambalajelor. „Clinica” este specializata in oferirea de consultanta, DTP si pregatirea materialelor pentru tipar, in special a celor pentru ambalaje”, declara Miron Biscarean, Managing Partner REPERE.
Consideram ca prepressul este o oportunitate de dezvoltare excelenta in aceasta perioada avand in vedere faptul acest segment este la inceput in Romania, unde piata nu este specializata si personalul nu este instruit in pregatirea materialelor pentru tipar” conchide Miron Biscarean.
REPERE este prima firma din Romania care, in parteneriat cu Epson si GMG Color, testeaza si promoveaza cel mai performant sistem de proofing pentru industria ambalajelor, realizat cu ajutorul  imprimantei Epson Stylus Pro WT7900 ce foloseste cerneala alba, pe folie transparenta si metalizata. Cu ajutorul acestuia, clientii vor avea posibilitatea sa vada “tiparul inaintea tiparului”.
De ce doctori in pregatirea materialelor de tipar?
Casa de prepress REPERE raspunde lipsei de profesionisti in acest domeniu in Romania. Echipa REPERE cunoaste atat DTP cat si tehnologiile de tipar. „Pregatirea pentru tipar este un procedeu complex, extrem de important in pregatirea materialelor de tipar. Pot spune ca in acest moment, Romania nu are traditie pe piata tiparului de ambalaje”, adauga Florin Baciu, Managing Partner REPERE.
Beneficiile consultatiei cu „doctorii” de la REPERE:
1.Oferirea de consultanta la inceputul realizarii layout-ului astfel incit designul acestuia sa fie facut in functie de tipul de tipar ales de client.
2.Evitarea refacerii designului cand se constata ca produsele nu sunt tiparite corespunzator.
3.Eliminarea timpului acordat pentru BT in tipografie.
4.Reducerea timpilor acordati relatiilor cu tipografiile.
Ce inseamna o casa de prepress?
Prepressul este procedura prin care trece un fisier inainte de a ajunge la tipar. Toate informatiile, texte si imagini, sunt separate corect tinand cont de tipul de tipar, masina de tipar, liniatura folosita, tehnicile de tipar, materialul pe care o sa se tipareasca, cernelurile folosite si toti ceilalti factori care pot influenta calitatea finala a imprimarii. Comunicarea dintre client si tipografie se realizeaza prin proof si este metoda prin care „se vede tiparul inaintea tiparului”.
Importanta unei case de prepress pentru agentii de publicitate/brand manageri
Obiectivul este satisfacerea clientului prin obtinerea unei calitati superioare a lucrarilor tiparite. In cadrul colaborarii, o importanta deosebita este acordata consultantei la inceputul realizarii layoutului si respectarii normelor de tiparire. Astfel se evita refacerea designului si reducerea timpilor alocati relatiilor cu tipografiile. Simularea conditiilor de tipar pe proof permite evitarea problemelor de calitate la imprimare. In plus, se asigura portabilitatea si repetabilitatea documentelor trimise la tipar.
Importanta unei case de prepress pentru tipografii
Timpii de tipar se reduc foarte mult cand pornesti de la un layout executat corect. Nu va mai fi nevoie de ajustarea layoutului in procesul de tiparire, fiserele fiind deja pregatite dedicat pentru particularitatile tipului si masinii de tipar a clientului. Toate aprobarile legate de informatii si cromatica se obtin pe baza de proof. Aceasta etapa elimina intarzierile generate de eventualele greseli din layout sau de fiserele nepregatite corespunzator din punct de vedere tehnic. Un alt avantaj este reducerea costurilor administrative legate de departamentul intern de DTP.
REPERE este prima casa de prepress din Romania care ofera servicii complete de pregatire de tipar, incepind cu consultanta in executia designului in functie de tiparului ales de client si terminind cu pregatirea de tipar de “finete” croita pe tipul de tipar ales. Aceasta munca complexa este sustinuta de o echipa de profesionisti si verificata de un sistem de proofing specializat (Epson si GMG).
###

Pentru mai multe detalii contactati:
Cristina Cuvineanu
PR Account Manager, Creative Ideas
[email protected]
0756 01 08 68

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here