Compania de stat Romgaz, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, va continua in 2011 investitiile in proiecte care urmaresc atat explorarea, cat si modernizarea statiilor aflate in proprietatea sa. Lucrarile de automatizare in domeniul gazelor naturale au fost demarate anul acesta, astfel ca in perioada 2010-2011 compania Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale si subcontractor al proiectelor, va efectua lucrarile de modernizare atat la Statia de compresoare Grebenis, la instalatiile tehnologice ale depozitului de inmagazinare a gazelor de la Bilciuresti, cat si la depozitul de inmagazinare a gazelor naturale de la Urziceni.
Modernizarea instalatiilor tehnologice de la Bilciuresti este efectuata in vederea cresterii gradului de siguranta in exploatare si a maririi capacitatii zilnice de livrare a gazelor din depozit. Depozitul de inmagazinare la Bilciuresti, aflat la 40 kilometri distanta de Capitala, este cel mai mare din Romania din punctul de vedere al capacitatii de inmagazinare – 1,3 mld. mc/ciclu –  si este localizat la o adancime de 2.000 m.
Reprezentantii Syscom 18 estimeaza ca lucrarile de modernizare de la Urziceni vor fi finalizate anul viitor, iar ulterior Romgaz va demara lucrarile de crestere a capacitatii de inmagazinare a depozitului. Reprezentantii operatorului roman de gaze au declarat la mijlocul lunii septembrie ca urmaresc cresterea capacitatii depozitului de la 250 la 360 milioane metri cubi gaze in decursul a trei-patru ani.
Potrivit estimarilor companiei, capacitatea de inmagazinare a Romgaz va creste, la toate depozitele cumulat, de la 2,6 miliarde metri cubi gaze la 4 miliarde metri cubi gaze, pana in 2013. In depozite exista doua tipuri de gaz: gazul de lucru (care masoara in prezent 2,6 miliarde mc gaze) si gazul tampon, care impinge la suprafata gazul de lucru.
Compania romaneasca de automatizari industriale Syscom 18 a finalizat recent lucrarile de modernizare la doua statii de comprimare apartinand Romgaz – Balda si Sanmartin. “In data de 14 octombrie a avut loc receptia acestor doua proiecte. Montajul celor doua compresoare si al instalatiilor aferente s-a facut in vechea locatie, dupa modernizarea si reabilitarea halei existente. In cadrul proiectului de modernizare, contractori generali au fost companiile Inspet respectiv Condmag, iar Syscom 18 a fost responsabil de instalatiile de automatizare, furnizand echipamentele de camp, sistemele de detectie gaze si sistemele de comanda si control. Modernizarea statiilor a constat in schimbarea compresoarelor vechi cu cate doua compresoare furnizate de Cameron Compression Systems in fiecare locatie.”, explica Laurentiu Ionita, director departament in cadrul Syscom 18 si coordonatorul proiectelor Romgaz.
“Romgaz este una din cele mai importante companii cu capital romanesc si dorim sa ramanem un partener competent si de lunga durata. Apreciem foarte mult faptul ca majoritatea investitiilor Romgaz sunt realizate cu firme romanesti, un ajutor extrem de important in aceasta perioada de criza cand investitiile sunt destul de reduse.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18.
Despre Syscom 18:
Infiintata in 1991, Syscom 18 este o firma cu capital integral romanesc, specializata in automatizari industriale si sisteme de masura. Furnizor de servicii „la cheie”, Syscom 18 are peste 500 de clienti in Romania, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Cele mai multe aplicatii au fost in industria petrolului si a gazelor naturale dar si in ciment, ceramica, medicamente, metalurgie etc.
Printre cei mai importanti clienti de-a lungul anilor, se numara Petrom, Romgaz, Transgaz, Rafo, Mittal Sidex, Inspet, Condmag, Armax, Confind, Arpechim, Petrobrazi, Rominserv, ANRS. Incepand cu anul 2000, Syscom 18 a  executat lucrari si in afara tarii, in Siria, Kazakstan, Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria.
Echipamentele livrate sunt produse de firme renumite, respectand standarde superioare de calitate. Syscom 18 a semnat contracte de distributie exclusiva cu peste 50 de firme din Europa, SUA sau Japonia. Are cca 150 de angajati, 10 filiale in tara si un volum total de vanzari de aproximativ 22 milioane euro (2007).

Persoana de contact:

Silvia Popescu
PR Officer MORE THAN PUB
Mobil: 0749.155.504
[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here