imagesCAFUY12XAvertizarea adresata de Statele Unite cetatenilor americani care calatoresc in Europa, cu privire la riscul unor atentate teroriste, a fost hotarata in baza unui „ansamblu tot mai mare de informatii secrete”, a anuntat luni un oficial american.”Un ansamblu tot mai mare de informatii secrete asupra comploturilor teroriste, adunate in timp, a determinat hotararea de a lansa alerta”, a declarat aceasta sursa, sub acoperirea anonimatului, precizand ca planul si tintele eventualelor atentate sunt imprecise.

„Oficialii americani si europeni lucreaza dur si indeaproape pentru a dejuca orice atentat care ar putea fi organizat”, a adaugat el.

Statele Unite au cerut, duminica, americanilor care calatoresc in Europa sa fie vigilenti, in special in locurile publice, iar Japonia a lansat o avertizare similara luni, in timp ce Guvernele europene si-au crescut vigilenta fata de riscul de atentate.

Faptul ca Statele Unite au lansat o alerta sugereaza ca amenintarea nu este complet virtuala, a apreciat un fost ofiter CIA, Bruce Riedel.

„In opinia mea, Guvernele europene si american stiu ceva, care reprezinta mai mult decat simple supozitii”, a declarat el. O alerta catre calatori este lansata „numai atunci cand exista motive care sunt mai mult decat o simpla speculatie”, a adaugat acesta.

O parte a informatiilor care au alarmat Europa provin, potrivit saptamanalului german Der Spiegel, de la un cetatean german de origine pakistaneza, Ahmad Siddiqui, detinut la baza americana Bagram, in Afganistan, care a facut declaratii despre planuri de atentate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here