București, 06 Februarie 2024: Anul trecut, românii au demonstrat un interes sporit pentru călătorii, alegând cu grijă cele mai potrivite cazări pentru vacanțele programate alături de familie și prieteni. Conform datelor OLX, cazările în regim hotelier au fost cele mai populare atât în sezonul de vară, cât și cel de iarnă, cu aproape 300.000 de căutări în platformă.

Turiștii își îndreaptă atenția către destinații noi, facilități multiple și experiențe inedite pentru a contura amintiri de neuitat în vacanțele lor. Datele OLX ne dezvăluie o varietate de preferințe și comportamente ale utilizatorilor, ce au fost în căutarea unităților de cazare, în cadrul platformei, în anul 2023.

 

  1. Destinații populare: Din punct de vedere al destinațiilor, utilizatorii OLX au avut preferințe specifice în funcție de sezon. În sezonul de vară, locațiile de pe litoral au atras turiștii pentru a petrece vacanțe relaxante, sub razele calde ale soarelui. Cele mai populare locații au fost, în ordine: Costinești, Eforie Nord, Mamaia, Mangalia, Năvodari și Saturn. Pentru turiștii iubitori de munte, orașul Brașov a fost alegerea cea mai potrivită, fiind locația preferată a românilor pentru un weekend departe de oraș. În ceea ce privește sezonul toamnă – iarnă, românii au început să se pregătească din timp pentru rezervarea cazărilor dorite pentru sărbători, cele mai multe căutări fiind pentru perioada de Revelion cu peste 100.000 de căutări. De asemenea, turiștii s-au bucurat de perioada magică a Crăciunului și au ales unități de cazare în orașele ce găzduiesc cele mai frumoase târguri specifice de Crăciun. Astfel, orașele cele mai populare pentru cazare în perioada Noiembrie – Decembrie 2023 au fost: Cluj Napoca cu peste 95.000 de căutări, Brașov cu peste 93.000 de căutări, București cu 92.000 de căutări și Sibiu ce a însumat peste 50.000 de căutări.
  2. Tipuri de cazare căutate:În 2023, românii au optat pentru locații în regim hotelier, fiind potrivite atât pentru călătoriile scurte, de afaceri, cât și pentru vacanțele alături de cei dragi. De asemenea, cabanele, ce au însumat aproximativ 200.000 de căutări, în perioada Decembrie – Ianuarie, au fost o alegere inspirată pentru mulți turiști, ce au preferat acest tip de cazare pentru petrecerea de revelion sau un mic getaway la munte. În plus, cabanele de tip A frame au reprezentat un trend ascendent în căutările turiștilor, în perioada Octombrie – Ianuarie 2024.
  3. Facilități: Facilitățile au constituit unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unei unități de cazare în 2023. Turiștii au preferat cazări cu piscină – peste 50.000 de căutări, ciubăr – peste 33.000 de căutări, jacuzzi – peste 18.000 de căutări, dar și opțiunea de a organiza petreceri în cadrul locației – cu peste 12.000 de căutări. Mai mult de jumătate din aceste căutări au fost realizate în perioada Octombrie – Ianuarie 2024.
  4. Trenduri: Conform datelor OLX, s-a observat un interes crescut pentru cazările din Cluj, în special în preajma festivalurilor locale, cât și pentru zonele axate pe turismul balnear: Băile Herculane, Băile Figa, Călimănești, Căciulata. De asemenea, cazările ce acceptă plata prin tichete de vacanță au fost la mare căutare în platformă.

“Tendințele de căutare pentru cazări în anul 2023 ne arată că românii continuă să își extindă orizonturile și să descopere destinații noi, unități de cazare inedite, dar și facilități de care să se bucure. Platforma OLX oferă o varietate de oferte de cazare, în diverse locații din țară, prietenoase cu orice buzunar și fără comision de rezervare. De asemenea, utilizatorul poate intra în contact direct cu proprietarul pentru a afla detalii specifice despre locație, înainte de vacanța sa.” menționează Andreea Oancea, Brand Manager OLX Jobs & Services.

 

Despre OLX

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

 

For more information:

McCann PR | Andreea Preda, Senior Account Executive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here