Sâmbătă, 16 decembrie 2023, începând cu ora 15.00, vocile primului cor românesc alcătuit din membri ai comunității românești din Londra și împrejurimi vor răsuna în Trafalgar Square, celebrând obiceiurile și tradițiile românești într-una dintre cele mai cunoscute piețe ale Londrei, epicentrul sărbătorii Crăciunului în metropola britanică.

Institutul Cultural Român de la Londra s-a alăturat inițiativei Asociației Roconect în susținerea acestui gest care împletește frumusețea locală a sărbătorilor cu datinile româneşti. Corul, format din peste 50 de cântăreți, adulți și copii, va prezenta ȋn fața publicului londonez cele mai frumoase colinde tradiționale din țara noastră și un crâmpei din excepționala diversitate a portului tradițional din diferite zone etnografice.

Cornelius Orășanu, pianist și dirijor la Allegretto Music Academy din Londra, a selecționat și armonizat vocile voluntarilor care vor interpreta peste 12 colinde, printre care amintim: Iată, vin colidătorii, Steaua sus răsare, Trei Păstori, O, brad frumos! și Domn-Domn să-nălțăm.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei din Londra, care a răspuns cu entuziasm, alocând grupului de colindători români un spațiu generos.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR Londra pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-urile institutului:

https://www.rcilondon.co.uk/
www.facebook.com/ICRLondon
twitter.com/RCILondon
https://www.instagram.com/rcilondon/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here