Institutul Național de Statistică (INS) a publicat ultimele cifre cu privire la situația turismului din România. Astfel, conform acestora:

  • În luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au însumat 1008,1 mii persoane, în scădere cu 13,2%
  • În luna martie 2023, comparativ cu luna martie 2022 plecările în străinătate ale vizitatorilor români au însumat 1354,4 mii persoane, în creștere cu 24,7%.

Cifrele de mai sus relevă lipsa măsurilor de susținere din partea autorităților centrale, mesajele confuze și slaba implicare a acestora având consecințe puternice în domeniul turismului. De asemenea, inexistenta promovare a turismului românesc alături de scoaterea în evidență a neajunsurilor de către autorități, induc nemulțumire în rândul turiștilor și transmit un mesaj de descurajare pentru turiștii străini.

Astfel, Consiliul Național al IMM-urilor din România propune implementarea unor politici de susținere a domeniului prin acordarea de prime de incoming, realizarea de investiții în infrastructura de agrement și promovarea Romaniei în străinătate.

 

“Turismul reprezintă nu numai un potențial vector de creștere economică, dar și unul de promovare a tradițiilor, ospitalității și frumuseții naturale a României. Este păcat de tot acest potențial irosit de autoritățile care ar trebui să fie mai umile și să aibă bunul simț să învețe de la profesioniști. Suntem unde suntem ca urmare a politicilor falimentare din ultimii ani!”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here