Românii preferă croazierele de grup cu însoțitor și cabinele cu balcon

 

Topul este condus de Cercul Arctic și Fiordurile Norvegiene, urmate de Alaska, insulele Greciei, Mediterana, Japonia și Coreea de Sud

 

 

 

2023 se anunță un an foarte bun pentru turismul de croazieră. Potrivit consultanților ”Exact Travel”, în topul preferințelor turiștilor români se află Cercul Arctic și Fiordurile Norvegiene, urmate de Alaska, insulele Greciei, Mediterana și mai nou, de Japonia și Coreea de Sud.

 

Exact Travel are o gamă variantă de croaziere, dezvoltând în special croaziere de grup cu însoțitor, care sunt preferatele românilor. Turiștii care aleg astfel de vacanțe beneficiază de cele mai bune condiții în aceste ”hoteluri plutitoare”, care au marele avantaj de a fi în mișcare și astfel, clienții se bucură de experiențe noi, putând să viziteze cu ușurință locuri greu accesibile cu avionul sau cu mașina. Această variantă de a călători este nu doar mai comodă dar și mult mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor, pentru că se pot vizita mai multe destinații într-o singură vacanță, fără a fi nevoie să zbori multe ore până la destinație.

 

La bordul vaselor de croazieră există numeroase activități de divertisment, spectacole și activități sportive, de recreere, casinouri, piscine în aer liber. Liniile de croazieră se întrec în fabricarea unor vase ultramoderne și cu numeroase facilități pentru toate vârstele, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă. Datorită acestor facilități dar și a relaxării condițiilor de călătorie post pandemie, cererea pentru croaziere a crescut cu aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului 2022, majoritatea liniilor de croazieră eliminând obligativitatea deținerii de certificate verzi.

 

 

Principalii doritori pentru astfel de croaziere sunt în general seniorii, pentru confortul pe care îl oferă aceste croaziere la bordul vaselor lor, dar și  pentru unicitatea destinațiilor și dorința de a vizita cât mai multe locuri greu acesibile și mult mai costisitoare. Vedem o reală creștere și în rândul celor mai tineri, care încep ușor, ușor, să opteze pentru acest tip de vacanță în locul unui clasic resort la plajă”, precizează Viviana Dumitru – Product Manager la Exact Travel, departamentul de outgoing operat prin Exact Tours.

 

 

Exemple de tarife și oferte de croaziere, de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe

 

Redăm mai jos câteva exemple de croaziere de grup. Acestea includ transport cu avionul, vizite înainte și după croazieră, transferuri și toate taxele aeroportuare și portuare:

 

  1. Croazieră in insulele grecesti, 9 zile, cu un tarif de 1595 eur / pers. în cabină interioară și 1695 eur / pers. în cabină cu fereastră;
  2. Croazieră în nordul Europei, Fiorduri Norvegiene, Cercul Polar și Capul Nord, 14 zile, cu un tarif de 2090 eur / pers. în cabină interioară și 2290 eur / pers. în cabină cu fereastră;
  3. Croazieră în Alaska, 15 zile, cu un tarif de 3690 euro în cabină interioarăși 3899 eur / pers. în cabină cu fereastră;
  4. O croazieră care surprinde publicul, pentru unicitatea traseului și a faptului că a fost vedeta acestui sezon, destinație care abia s-a redeschis turismului după 3 ani, este cu siguranță croaziera în Japonia și Coreea de Sud cu o durată de 20 de zile, cu un tarif de 3850 eur / pers. în cabină cu fereastră și 4090 eur / pers. în cabină cu balcon, o croazieră care se adresează atât celor care au mai vizitat Japonia într-un circuit clasic dar și celor care vin pentru prima dată.

 

Sfaturi pentru turiștii care optează pentru croaziere

 

 

Sfătuim turiștii care preferă croazierele să facă rezervări cât mai devreme posibil, cu minim 4 luni înainte de plecare, pentru că locurile se epuizează rapid, numărul de cereri fiind într-o continuă creștere. De asemenea, recomandăm de fiecare dată ca turiștii să acceseze site-urile liniilor de croazieră înainte de a decide ce tip de cabină aleg, pentru a face alegerea corectă, care li se potrivește cel mai bine. De exemplu, cabinele interioare care sunt pe interiorul vasului (a nu se înțelege că aceste cabine sunt sub nivelul apei – nici o linie de croazieră nu oferă astfel de cabine) sau cabine cu fereastră (iar aceste cabine se împart în mai multe subcategorii, unele având vederea obstrucționată – de regulă au tarife mai mici, ferestrele însă nu se deschid) și, de asemenea, cabine cu balcon, printre preferatele turiștilor români.

 

De asemenea, sfătuim turiștii să încheie asigurări medicale înainte de călătorii, în general.

 

 

Despre EXACT Travel, departamentul de outgoing al EXACT TOURS

 

Exact Tours s-a născut acum 25 de ani, din dorința de a oferi un turism de calitate călătorilor străini care doreau să viziteze România prin departamentul de incoming. Pachete turistice originale, experiențe unice, amintiri de neuitat, toate acestea au dus la crearea unui brand cunoscut și apreciat de partenerii noștri externi.

Exact Travel, reprezintă departamentul de outgoing al agenției de turism Exact Tours SRL și s-a format din dorința unor buni  cunoscători ai limbii și culturii japoneze de a arăta turiștilor români frumusețile arhipelagului nipon, așa cum doar japonezii îl cunosc, dezvoltând programe culturale deosebite îmbogățite cu experiențe autentice. Între timp portofoliul agenției este într-o continuă diversificare, încercând să ofere turiștilor săi, experiențe plăcute în lumea largă…

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here