Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YmD5N1oBmq4

In general, vacantele de iarna sunt petrecute in zonele montane, pe partiile de schi, mai ales de cei care sunt pasionati de astfel de sporturi specifice iernii. Printre destinatiile preferate de romani sunt atat cele nationale, cum ar fi Valea Prahovei, cat si statiuni recunoscute pentru partiile lor potrivite pentru schiat, astfel de exemple fiind atat cele din regiunea muntilor Alpi, cat si cele din tara vecina, Bulgaria – Bansko.

Totusi, cei care isi doresc o experienta aparte, pot lua in considerare o excursie Laponia. Desi este recunoscuta ca fiind locul de origine al lui Mos Craciun, o astfel de excursie poate oferi experiente placute pentru oricine, indiferent de varsta sau pasiuni.

Activitati care pot fi facute intr-o excursie in Laponia

In general, cei care aleg sa mearga intr-o vacanta in Laponia au in gand vizitarea satului lui Mos Craciun, acesta se afla in Rovaniemi si este un tinut magic, unde turistii de toate varstele se pot intalni atat cu spiridusi, pot vizita casutele acestora, casa doamnei Craciun si, mai ales, se pot intalni cu mosul simpatic.

In zona exista, de asemenea, restaurante si chiar un hotel, pentru turistii care isi doresc sa petreaca mai multe zile in vecinatatea Mosului. In plus, aici se pot face o multime de activitati, de la urmarea unor cursuri de elfi, la scoala elfilor din Parcul lui Mos Craciun, pentru care se va primi si o diploma de participare, pana la excursii cu sania trasa de reni sau de caini huski sau chiar plimbari cu snowmobilul.

In capitala tarii, Levi, exista numeroase unitati de cazare, pentru toate bugetele si preferintele, precum si partii de schi, pentru ca excursia sa fie condimentata si cu putina adrenalina. Nu trebuie omisa insa vanatoare vulpilor rosii, cum mai este denumita de bastinasi aurora boreala. O excursie intr-o zona departe de luminile oraselor si statiunilor, turistii pot avea norocul sa poata admira spectacolul de lumini de pe cer, specific Polului Nord si care este atat de apreciat de toti oamenii.

Prin urmare, o vacanta in Laponia nu va avea cum sa fie plictisitoare sau banala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here