Ahu Tongariki, Rapa Nui The Rapa Nui erected the Moai between 1250 and 1500 CE with the faces of their ancestors, facing inland to watch over the tribal lands and protect their descendants. When the natural resources of the island (wood) were exploited, civil wars broke out between the tribes in the 1770s during which the Moai of the opposing tribes were toppled forward to hide their faces and stop them from protecting their tribe. In 1960 a tsunami caused by an earthquake off the coast of Chile swept the Moai of Tongariki inland. In the 1990s Ahu Tongariki was restored. It is the largest ahu on Rapa Nui with 15 moai, including the heaviest ever erected with 86 tons. The moai face sunset during Summer Solstice. http://en.wikipedia.org/wiki/Ahu_Tongariki

 

Australia – Noua Zeelandă – Tasmania sau marele circuit al Americii Latine se numără printre preferințele turiștilor DAL Travel, unele călătorii având o durată de aproape o lună

 

Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022

 

Daniela Nedelcu: Ne adresăm turiștilor care caută experiența vieții

 

DAL Travel s-a afirmat, de-a lungul anilor, drept unul dintre principalii touroperatori care organizează circuite turistice. Dacă majoritatea turiştilor români preferau sejururile de relaxare, există şi o categorie din ce în ce mai numeroasă care optează pentru cunoaştere, pentru vacanţele active. Vorbim, deci, despre aşa numiţii călători.

Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 20% în 2022 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut iar tendința se menține. Firește, eliminarea totală a restricțiilor pentru marea majoritate a destinațiilor a contat mult.

Mai mulți turişti români aleg acest gen de concedii active, tip circuit, în detrimentul sejururilor, având astfel întreaga vacanţă planificată. În topul circuitelor cumpărate se află atât ţări din Europa, cât și din America de Sud, Africa, Asia dar și Australia și Noua Zeelandă.

La ora actuală, turiștii fac rezervări pentru mega-circuite de 2-3 săptămâni precum Australia – Noua Zeelandă – Tasmania sau cele dedicate Americii Latine, Mexicului în sine dar și pentru revelioanele care implică vizitarea mai multor țări.

 

Unul dintre cele mai lungi și solicitate tururi este Expediţie în Oceania: Dragonii asiatici, Țara Cangurilor, Muntele Cook şi diavolul Tasmanian. Circuitul, care cuprinde Australia, Noua Zeelandă și Tasmania, are o durată de 23 de zile, se va desfășura în perioada 7-29 noiembrie și costă 7340 de euro de persoană. Mai mult decât o călătorie, o adevărată expediţie pe cel mai mic continent al lumii ocupat de un singur stat, Australia, într-o minunată ţară insulară, Noua Zeelandă, într-o lume aparte, frumoasă, veselă, în care fiecare zi aduce ceva complet nou pentru europeni. De la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian, tot mai aproape de locul în care soarele răsare.

 

Revine în forță și circuitul Mexic – Guatemala – Honduras – Belize, devenit deja tradiție printre preferințele turiștilor DAL Travel. Circuitul va avea 15 zile, se va desfășura în perioada 20 septembrie – 4 octombrie și va costa 3530 de euro. Traseul va începe la Mexico City, va continua cu Guatemala și frumusețile ei precum Lacul Atitlan, Chichicastenango și extraordinarul Tikal, va ajunge în Honduras pentru Copan, o bijuterie de sit mayaș și trecând prin Belize se va “opri” pe Riviera Maya pentru o bine venită relaxare. O splendidă incursiune în străvechile civilizații aztecă și mayașă, pe ritmuri alegre și pline de veselie ale mariachilor, completată cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibilor.

 

De asemenea, este solicitat și circuitul în America Centrală: Panama – Honduras – Guatemala –   

El Salvador – Nicaragua – Costa Rica, care se va desfășura în perioada 25 octombrie – 11 noiembrie și va costa 4950 de euro. Circuitul de 18 zile va fi plin de farmec și culoare, cu peisaje exotice, dominate de grandoarea vulcanilor legendari Poas, Arenal (Costa Rica), Ometepe, Masaya sau Mombacho Atitlan (Nicaragua), Atitlan, San Pedro și Toliman din Guatemala. Panorama culturilor precolumbiene revelată printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizație Maya.

 

Revine în atenția turiștilor un circuit mult iubit din Asia, Caleidoscop asiatic, care îmbină, pentru 13 zile, 3 țări emblematice ale acestui continent: Thailanda, Malaezia și Singapore. Pentru 2190 de euro, turiștii vor urma, în perioada 7-19 octombrie, traseul Bangkok – Damnoen Saduak – Ayutthaya – Kuala Lumpur – Putrajaya – Malacca – Singapore. Călătoria va începe în Thailanda, în „Țara Surâsului”, va continua cu capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii și determinării malaeziene, ca la final să se ajungă în „orașul leului”, Singapore, oraș-stat insular cu unul dintre cele mai înalte standarde de viață din lume, un oraş sinonim cu cumpărăturile, datorită numeroaselor mall-uri.

 

 

Unul dintre cele mai solicitate tururi din Asia, o adevărata incursiune în Orientul Îndepărtat o reprezintă circuitul de 15 zile care combină Coreea de Sud cu Japonia, din perioada 27 noiembrie – 11 decembrie și care va costa 3680 de euro. Dacă spunem Coreea de Sud și Japonia, ne gândim la tehnologia cea mai avansată, construcțiile cele mai îndrăznețe și oamenii pentru care munca este un cult, iar tradițiile o a doua religie. Se adaugă poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen, amănunte despre istoria lor veche și zbuciumată, o natură incredibil de frumoasă, arhitectura tradițională care reflectă filozofia acestor popoare, bazată pe echilibrul și armonia clădirilor cu mediul natural în care sunt construite, simbolismul grădinilor și calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experiență completă, într-un circuit deosebit.

 

Un circuit unic pe piața turistică din România îl reprezintă un periplu prin Africa de Vest: Sierra Leone, Guinea, Guinea-Bisau, Gambia și Senegal, în foste colonii franceze, engleze și portugheze, se va desfășura pe parcursul a 18 zile în perioada 17 noiembrie – 4 decembrie și va costa 4980 euro. Aventura va începe în Freetown, capitala Sierra Leone, va continua cu peisajele rurale și satele tradiționale din Guinea și Guinea-Bissau, cu peisajele spectaculoase ale Gambiei și satele tradiționale ale grupurilor etnice până în Dakar, capitala Senegalului. O experiență de neratat pentru cei care iubesc Africa în forma sa pură!

 

Alte circuite cu durata de aproximativ două săptămâni aflate în topul preferințelor sunt ”Mexic – Marele Circuit” (5 octombrie – 18 octombrie, 14 zile), Incursiune în America de Sud: Peru – Bolivia – Chile – Argentina – Uruguay – Brazilia (12 octombrie – 28 octombrie, 17 zile), ”Vietnam – Marele circuit” (24 octombrie – 7 noiembrie, 15 zile), respectiv ”Vietnam – Laos – Cambogia” (26 octombrie – 12 noiembrie, 18 zile),  ”Peru – Amazonia (3 noiembrie – 16 noiembrie, 14 zile), ”Peru – Nazca – Colca (3 noiembrie – 16 noiembrie, 14 zile), ”Mexic – Cuba” (16 noiembrie – 1 decembrie, 16 zile),  ”Mexicul Colonial – Dia de los Muertos” (26 octombrie – 10 noiembrie, 15 zile), ”Mexic – marele circuit” (26 noiembrie – 10 decembrie, 15 zile).

 

Printre cele mai lungi programe de Revelion se numără ”Revelion pe coasta de sud a golfului Mexic” (27 decembrie – 10 ianuarie, 15 zile), ”Revelion în Kenya, Tanzania și Zanzibar” (27 decembrie – 8 ianuarie, 13 zile), ”Revelion în Insulele Azore și Madeira” (28 decembrie – 9 ianuarie, 13 zile),   ”Revelion în Africa de Sud & Cascada Victoria” (28 decembrie – 10 ianuarie, 14 zile), ”Revelion în Indonezia: Insula Bali și Insula Lombok” (28 decembrie – 10 ianuarie, 14 zile), ”Revelion Thailanda – Malaezia – Singapore” (28 decembrie – 9 ianuarie, 13 zile), ”Revelion Mexic – Guatemala – Honduras” (29 decembrie – 13 ianuarie, 16 zile) și ”Croazieră de Revelion în Marea Caraibilor” (29 decembrie – 15 ianuarie, 18 zile).

 

 

Sunt mulți turiști care doresc să îmbine concediile cu ideea de călătorie, de expediție. Lor ne adresăm în mare măsură. Vorbim de bugete mai mari, cuprinse, în general, între 3000 și 7000 de euro de persoană, dar perioadele sunt de 2-3 săptămâni, în care avem incluse zborurile, cazările de calitate, anumite mese și, firește, excursiile și vizitele menționate în programul respectiv. În principiu, dacă se zboară peste ocean în colțuri îndepărtate ale lumii, turiștii preferă să vadă cât mai mult și astfel să petreacă mai mult timp în țările din circuitul ales. Am dezvoltat conceptul de „marele circuit”, în care se vizitează pe îndelete o singură țară, dar nu am renunțat nici la circuitele care includ mai multe țări pe care le numim „incursiuni” sau „periplu”. Mulți turiști ne-au spus că aceste circuite au reprezentat pentru ei experiența vieții, ceea ce ne bucură și ne onorează. În urma fiecărui mega-circuit propus de noi rămân experiențe și amintiri noi, multe filme și fotografii dar și materiale cât pentru o carte”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

 

 

 

Despre DAL Travel

 

Cu peste 20 de ani de experiență pe piața turismului din România, agenția de turism DAL Travel s-a făcut remarcată și apreciată atât datorită circuitelor de grup organizate fără cusur în destinații de pe toate continentele, dar și prin prisma organizării de vacanțe individuale sau de afaceri complet personalizate după dorințele și/sau nevoile clienților.

 

Fiind încă de la înființare o agenție de turism tour operatoare membră ANAT și IATA, am putut să le oferim partenerilor noștri B2B siguranța că toate serviciile noastre sunt de calitate înaltă și că împreună le putem dărui turiștilor experiențe de top în orice colț al lumii, chiar și în această perioadă pandemică dificilă prin care traversăm. Am reușit să supraviețuim pe piața turismului în perioada de pandemie prin forțe proprii, deoarece nu am dorit să renunțăm nici la activitatea noastră, nici la oamenii din agenție.  Pasiunea pentru călătorie este una dintre credințele noastre, iar datorită ei am riscat totul chiar și atunci când situația generată de pandemie nu ne dădea speranțe. În acest moment pot spune că toate eforturile noastre nu au fost zadarnice, motivându-ne să mergem mai departe.

 

            DAL Travel oferă următoarele tipuri de produse turistice:

 

  1. Circuite turistice de grup
  2. Vacanțe personalizate
  3. Private tours
  4. Sejururi charter
  5. Croaziere
  6. City breaks
  7. Organizare evenimente
  8. Bilete de avion
  9. Cazări în întreaga lume
  10. Vacanțe în România

 

 

 

Pentru alte amănunte:

 

[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here