Tarifele pentru operatorii de distribuție energie electrică vor creşte anul viitor cu doar 3,39%, sub rata prognozată a inflației, iar pentru operatorul de transport cu 1,51%, a declarat joi, într-o conferință de presă, preşedintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu.

„În şedința de ieri am aprobat tarifele reglementate pentru distribuția de energie electrică aferente anului 2024. Au fost analizate foarte meticulos toate solicitărilor operatorilor de distribuție. Am luat în considerare, conform metodologiei pe care o avem în vigoare, şi am ținut cont de propunerile lor, în limitele metodologiei. Tarifele, în medie, pot să vă spun că vom avea o creştere de tarife de distribuție de doar 3,39%. Media este alcătuită din toate zonele de distribuție şi pe toate nivelurile de tensiune. În medie, vom avea o creştere de 3,39%. Dacă o comparăm cu rata inflației estimate de Comisia de Prognoză pentru anul 2024, de 4,6%, suntem sub această rată a inflației”, a spus Niculescu, potrivit Agerpres.

Potrivit exemplelor date de acesta, pe o anumită zonă de distribuție majorarea tarifelor de distribuție este în medie de 5,75%, iar pe altă zonă este o scădere de 1,41%, pe joasă tensiune.

„Aşa cum v-am spus, folosind o medie pe toate nivelurile de tensiune şi pe zonele de distribuție, creşterea este de doar 3,39%, pentru operatorii de distribuție şi de doar 1,51% pentru operatorul de transport”, a punctat preşedintele ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here