Comuna Valea Lungă găzduiește, luni, 15 august 2022, o nouă ediție a sărbătorii câmpenești „Mărie, dragă Mărie”. Evenimentul reunește grupuri vocale, ansambluri folclorice și de dansuri populare, dar și îndrăgiți interpreți de folclor.

Programul va debuta la ora 13:00 cu momente susținute de Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Valea Lungă, Grupul vocal mixt și „Purtata fetelor” de la Lunca, Ansamblul de dansuri populare „Strugurelul” din Valea Lungă, Școala de dans „Vasile Stoia” și  ansamblurile folclorice „Mărginimea” din Sibiu, „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave” din Mediaș. Programul va fi completat de recitalurile interpreților Viorica Moldovan, Lucreția Coman, David Gabra, Alexandru Zaharie.

În cadrul sărbătorii va avea loc și un moment artistic in memoriam Ariton Tarnu susținut de Daria Costea și Gheorghe Oprița.

Sărbătoarea va fi întregită de un program artistic pregătit de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de interpreții Maria Dan Păucean, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută. Alături de aceștia vor evolua și mai tinerii interpreți de folclor Alexandra Băcilă, Cristina Dolcoș, Ina Todoran, Denisa Balu, Nicușor Balu, Adina Popa și Iulia Schiau.

Programul artistic al sărbătorii câmpenești „Mărie, dragă Mărie” va fi încheiat de un recital extraordinar al îndrăgitei interprete de folclor Veta Biriș.

Evenimentul este prezentat de Alexandra Băcilă și Cristina Dolcoș. Sărbătoarea este organizată de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Valea Lungă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here