Noua pompă de căldura de la Daikin oferă niveluri superioare de confort, eficiență energetică, fiabilitate și control

București, 20 ianuarie 2022: Daikin, lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire și răcire, își extinde gama de sisteme de acest tip cu Altherma 3 H MT, noua pompă de căldură hidro-split de temperatură medie fiind disponibilă pe 16 piețe din Europa Centrală și de Est. Concepută pentru a înlocui în primul rând cazanele pe combustibil fosil sau gaz din casele construite în anii 90′, în care sistemele de încălzire din surse fosile sunt încă foarte comune, Altherma 3 H MT este ideală și pentru încălzirea clădirilor rezidențiale noi.

O investiţie în confort şi economii de energie, noua pompă de căldură aer-apă Altherma 3 H MT asigură încălzire, răcire şi apă caldă instant, utilizând mai puţină energie. Echipată cu tehnologii inovatoare pentru funcționare silențioasă, pompa este ideală pentru proprietarii de locuinţe care doresc să-şi modernizeze boilerul sau sistemul tradiţional de încălzire utilizând o soluţie mai ecologică şi mai rentabilă.

„Altherma 3 H MT vine ca o extensie de gamă pentru Daikin Altherma 3 H HT și este un pas înainte în misiunea noastră de a avea o pompă de căldură în fiecare casă și, în acest caz, de a înlocui integral cazanele pe gaz din casele construite recent. Suntem bucuroși să oferim această nouă unitate care este fabricată în Europa pentru piața europeană. Flexibilitatea, eficiența, rentabilitatea investiției pe termen lung și impactul redus asupra mediului sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți români caută să înlocuiască echipamentele mai vechi de încălzire cu pompe de căldură care utilizează energie regenerabilă. Cifra noastră de afaceri pe segmentul pompelor de căldură s-a dublat în anul fiscal trecut, iar tendința ascendentă a vânzărilor continuă”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Funcționare silențioasă și rezultate impresionante, chiar și în timpul iernii

Gama Altherma 3 H MT este concepută pentru a face față celor mai severe condiții climatice. Sistemul funcționează chiar şi la temperaturi de până la -28°C și poate să asigure o temperatură de ieșire a apei (LWT) de 65°C la o temperatură exterioară de -15°C, bazându-se doar pe pompa de căldură și pe protecția completă împotriva înghețului a unității sale exterioare. Combinată cu sistemele de încălzire prin pardoseală sau cu radiatoare, Altherma 3 H MT este cea mai nouă soluție fiabilă pentru înlocuirea sistemelor de încălzire învechite. Datorită designului său modern este potrivită și pentru locuințele noi de până la 400 de metri pătrați. O grilă orizontală neagră acoperă întreaga placă frontală, mascând complet ventilatorul, în timp ce finisajul gri mat permite unității să se integreze în orice spațiu.

Daikin Altherma 3 H MT este una dintre cele mai silențioase pompe de căldură din categoria sa.  În modul nivel de zgomot standard, unitatea produce o presiune sonoră de 38 dBA la o distanță de 3 metri, cu o reducere la 35 dBA în modul de sunet scăzut. Reducerea dublă a sunetului se realizează prin izolaţia cu 3 straturi şi tampoanele din cauciuc dintre placa inferioară şi placa de vibraţii, care absorb şi izolează sunetele emise de compresor în timpul funcţionării. La încălzirea spațiului se încadrează în clasa energetică A+++ (maximum) și la un A+ (maximum) pentru apa caldă menajeră.

Ca o extensie a gamei de produse Daikin Bluevolution, noua pompă de căldură Daikin Altherma 3 H MT folosește revoluționarul agent frigorific R-32, cu un potențial de încălzire globală mai mic (GWP). Agentul frigorific există numai în unitatea exterioară permițând o instalare ușoară și necesitând doar o conexiune pe partea de apă. Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură echipate cu R-32, care este echivalent în putere cu agenții frigorifici standard, dar atinge o eficiență energetică ridicată și emisii scăzute de CO2 . Fiind ușor de recuperat și reutilizat, R-32 reprezintă soluția perfectă pentru atingerea noilor obiective europene privind emisiile de CO2.

Control inteligent, din orice locație

Seria Altherma 3 H MT se poate utiliza cu diferite aplicaţii de tip Smart Grid, cum ar fi stocarea energiei electrice auto-generate sub formă de energie termică (de exemplu, sub formă de apă caldă menajeră). Combinația cu panouri solare termice este, de asemenea, posibilă.

Altherma 3 H MT oferă trei tipuri de unități interioare astfel încât să răspundă oricăror cerinţe climatice:

  • Seria ECH₂O de unități combi de podea vine cu un acumulator de căldură integrat pentru apă potabilă, care este deschisă la surse suplimentare de căldură;
  • Unitatea de podea seria F are cu rezervor integrat de stocare a apei, cu un spațiu mic și o înălțime redusă;
  • Unitatea montată pe perete din seria W permite o aplicație flexibilă pentru sisteme de tip ”cascadă” fiind și o soluție hibridă pentru sistemele de încălzire existente.

Mai multe informații despre Daikin Altherma 3 H MT sunt disponibile pe site-ul Daikin sau pe canalul de YouTube.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here