București,28.04.2020: Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, informează că pacienții români care, pe perioada epidemiei, călătoresc la WPK Viena pentru tratamente medicale, au posibilitatea de a circula pe teritoriul Ungariei, în baza unei scrisori oficiale emise de spital, care atestă deplasarea în scopuri medicale.

 

Ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiecare pacient va efectua testul pentru COVID-19 înainte de plecarea către Austria, printr-un parteneriat încheiat de spital cu laboratorul Genetic Center din România. Dacă rezultatul testului este negativ, pacientul se va putea deplasa în Viena, unde se va testa din nou, la un laborator recomandat de WPK. Cu un rezultat de două ori negativ, pacientul poate fi internat pentru a urma tratamentul sau intervenția medicală necesare, fără a mai avea nevoie să stea în carantină înainte sau după tratament.

 

„În cadrul Wiener Privatklinik am avut constant, de-a lungul timpului, cazuri de pacienți români cu situații medicale complexe, care și-au găsit aici rezolvarea cu succes. Deși este o perioadă plină de provocări, facem tot posibilul să venim cu soluții practice și sigure, în sprijinul celor care nu își găsesc tratamentul potrivit în țară și care pot beneficia de pe urma soluțiilor și expertizei medicale performante disponibile în spitalul nostru”, a declarat Ema Hafner, Director Pacienți Internaționali.

Spitalul Wiener Privatklinik se află în topul destinațiilor medicale din străinătate ale pacienților români. Anul trecut, peste 1,100 de români au ajuns la WPK Viena pentru tratamente și investigații, în creștere cu 28% față de anul anterior. Principalele servicii medicale accesate de către aceștia au fost tratamentele ultraspecializate în oncologie (imunoterapia și terapia personalizată țintită), intervențiile ortopedice și cele de chirurgie cardiovasculară, dar și pachetele de check-up medical.

Pacienții pot beneficia de informații și asistență completă oferită de consultanții Wiener Privatklinik din București sau Timișoara, printr-o solicitare trimisă la adresa de e-mail info@wpk.at . Serviciile consultanților acoperă toți pașii necesari pentru accesarea rapidă a tratamentelor disponibile la Viena, de la traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare şi tratament, consiliere privind spitalizarea şi alegerea medicului potrivit, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, peste 4.000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here