București, 19 august 2019 – După o prezență de mai bine de un an și jumătate pe Marketplace, ALTEX a decis să parasească platforma, motivul acestei decizii fiind creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de eMag, aspect ce ar conduce la imposibilitatea ALTEX de a-și ține promisiunea către clienți, respectiv, aceea de a oferi cel mai mic preț din România la toate produsele.

 

De aproape 28 de ani, clienții și-au dovedit fidelitatea față de ALTEX, contribuind la întărirea poziției de lider al pieței de electro-IT, în timp ce ALTEX și-a ținut mereu promisiunea de a contribui la îmbunătățirea vieții clienților, oferind acces la tehnologie relevantă prin varietatea produselor disponibile la cel mai mic preț din România, garantat prin rambursarea de 2 ori a diferenței.

În plus, ALTEX a răspuns mereu nevoilor actuale ale consumatorilor, integrând rolul magazinului clasic cu platforme online, aducând în același timp plus-valoare prin cel mai bun preț, produse de calitate adaptate nevoilor lor și cele mai bune servicii, relevante pentru clienți: consultanță la raft, disponibilitatea produsului și posibilitatea interacțiunii cu acesta, livrare până la ușa casei, servicii de instalare, de ridicare a produselor vechi, de service în magazin, de finanțare accesibilă, metode de plată variate.

 

“Am luat decizia de a părăsi platforma marketplace eMag deoarece în acest moment, creșterea comisioanelor ne fac imposibilă respectarea promisiunii de cel mai mic preț din România, o promisiune pentru ținerea căreia toți angajații ALTEX depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelență în operațiuni și prin investiții inteligente în proiecte care cresc eficiența. Toate acestea fac ca ALTEX să fie o afacere profitabilă și sustenabilă și ne dau instrumentele care ne ajută să ne adaptăm modificărilor pieței prin propriile puteri, fără sprijin din partea statului, în timp ce arătăm soliditate în afaceri, consecvență și sustenabilitate în creștere și profit și respect față de promisiunile făcute clienților noști”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

 

Începand cu 19 august, clienții vor putea achiziționa în continuare produsele dorite la cel mai mic preț, venind în oricare dintre cele 120 de magazine ALTEX și MEDIA GALAXY și online pe platformele proprii altex.ro și mediagalaxy.ro.

 

„Pentru ALTEX România, succesul nu se rezumă doar la vânzări și profit. Succesul ALTEX România înseamnă să te adaptezi indiferent de momentele grele care afectează iminent orice piață, să dai un adevărat exemplu despre cum se fac afacerile și să ai o contribuție la schimbarea în bine a societății, la dezvoltarea acesteia”, a declarat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

 

ALTEX România sprijină economia locală prin investiții și parteneriate care susțin comunitățile locale. Numai de la începutul acestui an, ALTEX România a investit peste 10 milioane de euro pentru modernizarea, reamenajarea sau deschiderea de noi magazine, susținând astfel economia locală, creând noi locuri de muncă și venind în întâmpinarea nevoilor clienților.

 

Totodată, dezvoltarea noului centru logistic lângă București, în comuna Dragomirești Vale, asigură începând in acest an, în urma unei investiții de peste 37 de milioane de euro, internalizarea și eficientizarea serviciilor logistice, susținând astfel promisiunea celui mai mic preț din România și contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții clienților.

 

 

Pornind ca start-up local în anii ‘90, ALTEX România a crescut durabil prin forte proprii, influențând comerțul de electronice și electrocasnice din România, oferind clienților săi prin rețeaua de peste 120 de magazine și prin siteurile altex.ro și mediagalaxy.ro echipamente care sporesc confortul vieții, adecvate nevoilor clienților, la prețuri accesibile. Prin programul „De 2xDiferența”, ALTEX susține cel mai mic preț din România oferit pentru întreaga gamă de produse. În plus, ALTEX vine în sprijinul clienților cu servicii care adaugă plus-valoare: servicii de consultanță la raft, platforma online, livrare la domiciliu, ridicarea produselor vechi, finanațare (rate) accesibilă, acțiuni promoționale.

De la electrocasnice, electronice, IT, comunicații și multimedia, ALTEX România și-a extins în prezent gama de produse având oferte competitive și pe piața de voiaj, sport și vacanță, auto, cosmetice-îngrijire personală, bebeluși-copii sau băuturi calde și reci (apa, cafea, sucuri, ceai).

 

###

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here