„In programul de tomate, din cei 16.000 (fermieri n.r.) inscrisi toti au luat bani si mai iau si acum. Mai sunt cateva sute de fermieri care trebuie sa ia banii. Acum in luna decembrie sunt pe piata tomate romanesti. Nu credea nimeni ca noi producem tomate in spatii protejate in Covasna, Harghita, Maramures si Bistrita-Nasaud, in zone unde nu se putea vorbi de tomate. 64% dintre cei 16.000 de cultivatori de tomate sunt tineri sub 40 de ani, iar intre acestia 757 sunt tineri care au renuntat la pribegie„, a spus Daea.

Intrebat despre programul de valorificare a lanii, ministrul a precizat ca 14.000 tone au plecat deja la export.

„Sunt 14.000 de tone de lana au fost aduse in centre si am livrat-o la export. Am dat-o la turci si la chinezi„, a precizat seful MADR.

In ceea ce priveste pregatirile pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, ministrul a subliniat ca Romania este „foarte bine pregatit„, nu doar Ministerul Agriculturii ci intreg Guvernul.

„Suntem foarte bine pregatiti pentru presedintia Consiliului UE si nu numai eu, ci toti. Spun unii ca nu suntem pregatiti. Sa vina la Ministerul Agriculturii sa le arat eu pregatire si sa se duca la orice minister, pentru ca tot Guvernul este pregatit„, a adaugat Petre Daea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here