București, 3 decembrie 2018: Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, fast-food-ul s-a aflat pe primul loc în preferințele românilor în weekendul Centenarului Marii Uniri. Astfel, pe 1 și 2 decembrie, McDonald’s a fost restaurantul preferat al clienților foodpanda, iar cele mai comandate meniuri au fost Big Mac, McChicken și Big Tasty.

 

Ce au comandat românii în weekend, în 2018?

Pe tot parcursul anului, numărul comenzilor online de mâncare în weekend a crescut cu 93% comparativ cu anul trecut. Acest trend ascendent s-a menținut pe întregul an, cea mai mare creștere fiind înregistrată în lunile de toamnă (septembrie, octombrie și noiembrie) când cererea comenzilor în weekend a crescut cu aproape 69% față de lunile de primăvară (martie, aprilie și mai).

Din datele foodpanda, aproape 39% din totalul comenzilor efectuate într-o săptămână sunt realizate în perioada weekendului. În topul celor mai comandate preparate de către clienții platformei sâmbăta și duminică se numără noodles de pui, cheeseburgerul și ciorba de văcuță. În ceea ce privește deserturile, preferințele românilor s-au îndreptat către tiramisu, plăcinta de vișine și clătitele cu ciocolată.

Comenzile de mâncare în timpul weekendului au crescut semnificativ anul acesta, cu peste 90%. Prețurile accesibile, calitatea serviciilor și diversitatea preparatelor culinare pe care românii le pot regăsi pe platforma foodpanda îi determină pe aceștia să salveze din timpul alocat cumpărăturilor și gătitului, ore bune pe care clienții noștri preferă să le dedice familiei și prietenilor”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Valoarea medie a unei comenzi în perioada weekendului este de 57.19 RON, iar cea mai mare comandă înregistrată anul acesta a valorat 1.171 RON. Aceasta a fost livrată în București și a conținut sushi și alte specialități specifice bucătăriei japoneze.

Potrivit foodpanda, în cele două zile ale weekendului ponderea comenzilor realizate pe platformă este egală, iar intervalele orare cele mai aglomerate sunt 14:00-15:00 și 19:00-20:00, care coincid cu prânzul și cina.

Cei care comandă în weekend preferă ca modalitate de plată cea în numerar la livrare, în proporție de peste 75%. Aplicația mobilă a platformei de food ordering generează aproape 67.50% din totalul comenzilor din timpul weekendului.

În topul orașelor în care se comandă cel mai mult mâncare sămbăta și duminica, pe primul loc se află Bucureștiul (64.01% din totalul comenzilor), urmat de Cluj-Napoca (14.58%), Timișoara (8.45%), Brașov (3.47%) și Iași (2.38%).

 

Despre foodpanda

 

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 700 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here