Cu ambiție, pasiune și multă muncă, orice copil își poate îndeplini visurile. Curtea Veche Publishing șimultipla campioană olimpică și mondială Ana-Maria Brânză lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”.Un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Gabriela Toma. Una dintre cele mai mari sportive din România își face debutul literar cu o poveste de suflet despre pasiune, ambiție, sport și vise îndrăznețe care devin realitate!

 

Volumul poate fi rezervat cu autograf înainte de apariție, până pe 30 septembrie pe curteaveche.ro.

 

Cartea spunepovestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României, Ana Maria Brânză,campioană națională, europeană, mondială și olimpică la scrimă. Ana, sau Brânzica, așa cum îi spun cei dragi, își amintește de întâlnirea cu acest sport nobil care a făcut-o celebră în lumea întreagă, evocând cu nostalgie și umor întâmplările șioamenii care au ajutat-o să urce pe cea mai înaltătreaptă a podiumului olimpic.

 

Volumul, dedicat copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, reface drumu străbătut de Ana de la fetița poznașă, cu genunchii veșnic juliți, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competițiile internaționale și își dorește să participe și la JocurileOlimpice din 2020.

 

Povestea, scrisă la persoana I, este organizată pe capitole dedicate celor mai importante momente din viața și cariera Anei, precum întâlnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasă, pregătirile și antrenamentele intense pentru a deveni campioană și, cununa de lauri, succesul.

 

Pentru a-iajuta pe copiisăînțeleagămai bine universulscrimei, carteacuprindeșimicicasete explicative cu informațiiprivindistoriasportului la care Ana excelează, regulamentul de joc, echipament, tipuri de arme.

 

De asemenea, volumul include și o serie de jocuri de cuvinteșiperspicacitate, concepute special pentruacestvolum, cu ajutorulcăroracititorii pot verificadacă au reținutinformațiiledobânditedesprescrimă, darșidesprecarieraAnei.

 

Acceptândsăîșidezvăluiepovestea, cu momente de cumpănă, maritristeți, darșimaribucurii, Brânzicaîncearcăsăîiapropie de copii de sport și de un stil de viațăsănătos, explicându-le pas cu pas ce a făcutpentru a devenicampioană. Sportivamărturisește cu sinceritatesacrificiile pe care le-a făcut, darșicefericireuriașăsimteatuncicândurcă pe ceamaiînaltătreaptă a podiumului.

 

Volumul este despre Ana, despre ambiția care a ajutat-o să devinăcampioana de astăzi, dar și despreoamenii care i-au stat alătur în cele mai grele momente, despre clipele de cumpănă, în care totul părea pierdut, și despre cum s-a reinventat iar și iar, dupăfiecareînfrângere.

 

„Am ajuns campioană datorită ambiţiei şi a oamenilor din jurul meu. Acum e momentul să fiu eu însămi unul dintre acei oameni pentru alţi copii care se visează campioni. Iar campioni găsim în orice domeniu, nu doar în sport.” – Ana-Maria Brânză

Cartea„Engarde!Fetița cu mascatricoloră”poate fi rezervată cu autografpână pe 30 septembrie pe site-ul curteaveche.ro,prețulacesteiafiind de 45 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here