• Volumul creditelor noi acordate companiilor mari s-a majorat cu peste 70% în primul semestru al anului, în timp ce soldul lor a atins 2,5 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2018, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017;

 

  • Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a atins o creştere de 22% în primul semestru al anului.

 

Bucureşti, 19 septembrie: OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, a finanţat economia reală în primul semestru al anului 2018 şi a acordat companiilor mari credite noi cu peste 70% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

“OTP Bank a reuşit o evoluţie favorabilă pentru economia reală a României, continuând să se concentreze şi în prima jumătate a acestui an pe susţinerea creditării companiilor mari şi IMM-urilor. Astfel, ne numărăm printre băncile care au decis să sprijine acest segment de clienţi, cota de piață a băncii în creditarea persoanelor juridice ajungând până la 3,4%, în creştere cu 26% faţă de anul 2016”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank România a înregistrat un volum al creditelor noi acordate companiilor mari de aproximativ 1 miliard de lei în prima jumătate a anului 2018, ajungând la un sold total de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Volumul creditelor noi s-a majorat cu peste 70% în primul semestru al anului.

 

Aproximativ aceeaşi creştere a fost înregistrată şi pentru segmentul IMM-urilor. Volumul creditelor noi acordate acestora în primul semestru din 2018 a fost de peste 400 milioane lei, ajungând la un sold total de 1,2 miliarde lei în prima jumătate a anului 2018, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul creditelor noi acordate a atins o creştere de 22% în primul semestru al anului.

 

În acelaşi timp, banca şi-a majorat soldul creditelor ipotecare cu 13% în primul semestru din 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul creditelor noi a crescut, de asemenea, cu 14% în primul semestru al anului.

 

Despre OTP Bank România

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here