Problemele de securitate sunt extrem de importante pentru sustenabilitatea companiei. Nu fiecare companie, in special in domeniul afacerilor mici si mijlocii, isi poate permite sa aiba propriul serviciu de securitate, insa problemele cauzate de „factorul uman” nu pot fi ignorate. Daca nu exista un astfel de serviciu in cadrul companiei, atunci managerul trebuie sa se ocupe si de securitate interna.  Avalia.ro te poate ajuta cu servicii PSI, precum si cu sfaturile unui profesionist cu experienta.

In obiectivele securitatii in munca sunt stipulate documentele, functiile principale, drepturile si obligatiile care sunt stabilite de Consiliul de Securitate, tinand seama de specificul fiecarei companii. Sarcina firmei de securitate nu este numai de a impiedica daunele economice sau morale din afara, ci si de a oferi garantii interne de securitate,  prevenind daunele aduse societatii de catre angajatii sai.

Consiliul de Securitate stabileste directia de munca, luand in considerare structura organizatorica a companiei, localizarea geografica a companiei si caracteristicile muncii. Firma de securitate ofera servicii PSI si acorda o atentie deosebita personalului unitatilor in care accentul se pune pe posesia bunurilor materiale, precum si pe documentele care contin informatii confidentiale, in scopul de a preveni furtul si scurgerile de informatii ce constituie secret de serviciu.

In plus, ofiterii de securitate devin responsabili ale acelor categorii de angajati care pot savarsi actiuni ilegale, afectand securitatea economica a companiei. In primul rand, vorbim despre angajatii cu contracte, personal de contabilitate, persoanele care au dreptul de a dispune de sigilii, departamentele angajatilor din tehnologia informatiilor, personal etc. Angajatii firmei de Securitate avalia.ro ofera servicii PSI si in activitatea lor folosesc diverse metode de prevenire, cum ar fi instruirea, briefing-urile si sanctiunile.

Firma de Securitate coopereaza indeaproape cu Serviciul de Management al Personalului sau departamentul de Resurse umane si cu sefii unitatilor structurale. Interactiunea cu unitatile structurale este reglementata in sectiunea relevanta a Regulamentului privind serviciul de securitate, care defineste functiile, domeniile de responsabilitate si drepturile Consiliului de Securitate. Lucrul cu personalul se desfasoara in urmatoarele domenii:

  • verificarea candidatilor la angajare, identificarea posibilelor riscuri si amenintari pentru companie;
  • securitatea in indeplinirea sarcinilor de serviciu;
  • prevenirea daunelor economice si a scurgerilor de informatii care constituie un secret de serviciu, in cazul incetarii contractului de munca.

Firma de securitate care asigura servicii PSI, participa la pregatirea testelor psihologice, precum si la evaluarea problemelor profesionale (impreuna cu specialisti din acele departamente in care sunt deschise posturile vacante). Continutul tuturor documentelor depuse de candidati este analizat in comun de catre departamentul de resurse umane si firma de Securitate angajata de catre companie.

 

Firma de securitate are obligatia sa evalueaze nivelul de educatie al candidatului, experienta sa de lucru, capacitatea de a elabora corect documente etc. In acelasi timp, firma avalia.ro iti garanteaza cele mai bune solutii de management al securitatii, prin identificarea factorilor de risc, informare, consultanta si instruire.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here