Nu mai este de mult o noutate faptul ca doamnele si domnisoarele acorda o atentie sporita manichiurii, considerand-o parte din ritualul lunar de infrumusetare, unghiile si mainile ingrijite reprezentand cartea lor de vizita.

Iar pe langa manichiura clasica, in ultimii ani ojele semipermanente sau constructiile cu gel si acril au luat amploare din ce in ce mai mult.

Luand in calcul timpul necesar de uscare a ojei, s-a creat o adevarata dezbatere intre lampile folosite in saloanele de cosmetica. Asadar, vom aborda subiectul lampilor de manichiura.

Principala intrebare este: lampile UV sau lampile LED pentru manichiura?

Sa le luam pe rand si sa vedem care ar fi avantajele sau dezavantajele pentru fiecare tip de lampa.

Lampile UV au devenit foarte populare in domeniul manichiurii din zilele noastre datorita faptului ca usureaza foarte mult munca atunci cand sunt folosite gelurile care se intaresc la impactul cu lumina UV.

Daca ar fi sa mentionam cateva avantaje ale lampilor UV clasice, acestea ar fi urmatoarele:

  • Aceasta usuca orice fel de gel UV, led, dar si ojele semipermanente
  • Modelele sunt extrem de variate
  • Pentru confortul clientei, lampa poate fi dotata si cu ventilator
  • Poate fi dotata cu senzori care sa mentina lumina UV aprinsa doar in momentul in care mana clientei se afla inauntrul lampii.

Ca dezavantaje putem mentiona riscul de a se sparge usor fiind foarte fragila; suprafata dintre lampa si neon se poate uza in timp; tuburile UV trebuie schimbate periodic, iar in cazul in care iti doresti sa o transporti la domiciliul clientei, aceasta ocupa destul de mult spatiu in bagaj.

Daca vorbim despre lampile LED, am putea afirma cu certitudine ca acestea reprezinta o inovatie pe piata! Lampile LED sunt create dupa tehnologii de ultima generatie, astfel asigura o durata de functionare de pana la 35 000 de ore si un consum redus de energie electrica. Prietenoase cu mediul inconjurator, lampile LED te ajuta sa iti optimizezi munca si sa economisesti timp datorita timpului redus de polimerizare.

Care sunt avantajele de a folosi o astfel de lampa? Hai sa vedem cateva:

  • Polimerizeaza orice tip de gel UV, LED sau oja semipermanenta
  • Timpul de polimerizare se reduce drastic
  • Dispun de un design cat se poate de atragator
  • Sunt usoare si compacte
  • Asigura un flux de lumina constant
  • Pot fi dotate cu senzor infrarosu.

Un dezavantaj ar fi faptul ca acestea au un pret mai ridicat spre deosebire de alte tipuri de lampi.

Chiar daca lampile UV si lampile LED folosesc tipuri diferite de becuri, respectiv tuburi fluorescente (lampile UV) si diode emitatoare de lumina (lampile LED), ambele categorii emit lumina UV.

De altfel, cercetatorii sustin ca mainile clientelor sunt expuse la mai multe raze UV pana si in timpul condusului auto decat pe parcursul serviciilor de manichiura UV.

Cat despre timpul diferit de expunere, explicatia ar fi faptul ca lampile LED au intensitati mai mari ale lungimilor de unda UVA, ceea ce asigura un timp mai rapid de polimerizare.

Cupio iti recomanda sa arunci o privire pe site-ul lor si sa alegi modelul favorit de lampa UV sau LED din gama variata pe care o ai la dispozitie!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here