In domeniile de munca in care activitatea presupune un efort fizic destul de mare sau, pur si simplu, in care ne expunem anumitor riscuri, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa itinem cont sunt bocancii de protectie, care au rolul de a ne proteja de pericolele la care ne expunem in timpul activitatii.

Protectia oferita de bocanci este principalul motiv pentru care in locurile in care exista riscul de a ne accidenta atunci cand lucram, majoritatea angajatorilor achizitioneaza astfel de echipamente de protectie, mai intai pentru a oferi siguranta muncitorilor, iar mai apoi pentru ca acest lucru este obligatoriu in domenii precum constructii / industrie ori domenii in care se lucreaza cu diverse obiecte care pot ranii oamenii.

Atunci cand alegem sa achizitionam o pereche de bocanci de protectie, trebuie sa tinem cont in primul rand de materialul din care sunt facuti. Chiar daca designul nu este unul atragator, acestia sunt creati in primul rand pentru a oferi siguranta. Cei cu botul bombat ofera protectie impotriva perforarilor. Atunci cand muncitorii lucreaza cu materiale grele, ascutite, bocancii impiedica accidentarea acestora.

Talpa este un aspect important, astfel ca in cele mai multe cazuri, bocancii au o talpa antialunecare, insa daca este vorba de muncitorii care lucreaza in constructia strazilor, acestia trebuie sa aiba o talpa perfect plata, prevenind ingreunarea acestora cu diversele materialele pe care calca. Trebuie sa fie rezistenti la caldura, inghet sau alte condiii meteorologice, oferind o izolatie termica corespunzatoare.

Marimea unor bocanci de protectie trebuie sa fie intotdeauna cea potrivita pentru fiecare angajat, astfel incat acesta sa-si poata desfasura munca in conditii optime de confort. Purtarea unor echipamente de protectie trebuie incurajata, astfel incat accidentele din industriile in care este necesara munca fizica sa fie din ce in ce mai rare.

Limba bocancilor de protectie trebuie sa fie atasata in intregime, prevenind astfel pietricelele sau orice alte materiale care pot incomoda atunci cand ne deplasam. Rolul acesteia este de a pastra piciorul in siguranta in momentul in care se lucreaza. Angajatii din spatiile comerciale unde aprovizionarea cu produse destinate vanzarii si consumului propriu se face zilnic sunt oblicati sa poarte astfel de bocanci de protectie, deoarece manevrarea masinariilor si a baxurilor de produse presupune un risc destul de mare, iar siguranta acestora este foarte importanta.

De asemenea, in domeniul constructiilor, a strazilor in care caldura poate fi uneori sufocanta sau foarte scazuta, bocancii de protectie ofera muncitorilor un plus de siguranta impotriva pericolelor la care se expun. Desi de cele mai multe ori acestia sunt inestetici, primordial este faptul ca ofera garantie si protectie, iar cele mai potrivite perechi de bocanci pentru angajatii dumneavoastra sau chiar pentru uzul personal sunt oferite de catre cei de la Safety One aici https://www.safetyone.ro/produse/s1/bocanci-s1, unde modelele sunt confectionate in conformitate cu necesitatea de a purta o astfel de incaltaminte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here