Pardoselile care au aer pe ambele parti se numesc podele suspendate, iar in casele nord-americane sunt de obicei din lemn. Podelele suspendate au avantaje, desi noua tehnologie permite ca acestea sa fie si din marmura, travertin etc. Sunt usoare, mai calde la atingere, iar in zilele fierbinti ale verii nu pastreaza caldura de peste zi, pe timp de noapte. Din punct de vedere pur practic, avantajul este ca antreprenorii de constructii stiu cum sa le realizeze. De obicei, podelele suspendate sunt amplasate pe plotere reglabile.

In prezent, in contextul dezvoltarii tehnologiilor inalte in domeniul furnizarii de instalatii cu sisteme de sustinere a vietii ingineresti, problema amplasarii sistemelor de inginerie, cum ar fi: cabluri de alimentare si comunicatii, conducte pentru incalzire, alimentare cu apa si pneumatica apar sisteme de transport, conducte de inalta presiune pentru sistemele de aer conditionat, este acuta.

Tinand cont de cele de mai sus, putem spune cu incredere ca solutia ideala la problema plasarii diferitelor comunicatii, este introducerea unui sistem de podele suspendate, care permit amplasarea comunicatiilor in spatiul de podea ridicat, fara restrictii.

Constructia podelei suspendate este un cadru metalic de sustinere si panouri detasabile cu o gama larga de acoperiri. Pentru a satisface diferitele nevoi, sunt oferite mai multe tipuri de materiale pentru panouri, cum ar fi placi aglomerate de inalta densitate, sulfat de calciu etc.

PAL-ul de densitate mare (densitate 720 kg / m3) iti permite sa combini cea mai buna combinatie de proprietati mecanice si greutate pentru a asigura economie si usurinta in instalare si utilizare. Sulfatul de calciu (densitate 1500 kg / m3) indeplineste cerintele privind sarcinile grele si siguranta la incendiu (placa necombustibila). Acest material se compara favorabil cu absenta unei sensibilitati ridicate la umiditate (spre deosebire de PAL).

Podele suspendate – Avantaje

Dalele pentru podele suspendate sunt o alegere excelenta daca eficienta proiectului este evidentiata si sunt cea mai buna solutie pentru birouri si camere tehnice. Din punct de vedere economic, acest etaj este interesant, in primul rand, datorita raportului optim dintre pret si calitate.

Greutatea redusa a placilor simplifica foarte mult lucrul cu acestea, iar precizia dimensionala asigura etanseitatea ridicata a rosturilor, in cazul utilizarii pardoselilor ventilate. Un alt avantaj al acestei pardoseli este usurinta prelucrarii placilor la taierea si taierea gaurilor in ele. Datorita selectiei atente a materiilor prime, placile au cea mai mica emisie posibila de substante nocive.

Podele suspendate – avantaje estetice

Varietatea de tipuri si materiale pentru podele suspendate care acopera ploturile reglabile, iti permite sa alegi o textura care se potriveste cu interiorul oricarei incaperi – de la un birou al unei structuri financiare la o instalatie industriala si care indeplineste cerintele pentru incarcare, izolare fonica, rezistenta la incendiu etc.

Astfel, podelele suspendate combina o varietate de posibilitati estetice cu rezistenta ridicata si rezistenta la uzura, sunt usor de intretinut si pot fi completate cu orice fel de acoperire: marmura, ceramica, granit, covor sau parchet pentru birouri, baruri sau cafenele sau vinil antistatic pentru camere tehnice, centre electrice, centrale telefonice.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here