București, martie 2021 – Fundația pentru Copii Ronald McDonald începe construcția unei noi Case Ronald McDonald în Iași, lângă Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, având ca partener compania BorgWarner Inc. Casa Ronald McDonald este un proiect unic în zona Moldovei, care va oferi anual cazare pentru 1.000 de părinți din toată regiunea, pe durata spitalizării copiilor lor.

 

În calitate de lider al industriei ieșene, BorgWarner, noul nostru partener, continuă să sprijine activitățile și proiectele care se adresează generațiilor tinere, pentru a le facilita accesul la educație, sănătate și dezvoltare armonioasă.

„Suntem încântați să sprijinim acest proiect care va oferi soluții viabile pentru părinții și familiile copiilor nevoiți să stea în spital din cauza condițiilor de sănătate. Construcția Casei Ronald McDonald în incinta spitalului de copii va aduce alinare adulților, care nu vor mai fi nevoiți să se odihnească  în locuri incomode în interiorul sau în afara spitalului.  Siguranța unui loc de cazare le va întări puterile părinților și îi va ajuta să rămână alături de cei mici în orice context medical, pentru a le sprijin vindecarea și recuperarea. Avem încredere că după finalizarea acestei construcții, vom vedea mai mulți părinți odihniți și zâmbitori, împreună cu copiii lor”, a declarat George Condrea, Site Manager BorgWarner Iași.

 

Misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald are ca scop dezvoltarea de proiecte și programe care îmbunătățesc calitatea vieții și a sănătății copiilor din România și continuă în 2021 cu proiectul de construire al Casei Ronald McDonald cu nr. 4 în București și cu dezvoltarea de parteneriate strategice pentru  oferirea de sprijin pe axa de sănătate și educație în comunitățile unde este nevoie.

Casa Ronald McDonald Iași va avea 19 camere, un loc comun de joacă, bucătărie, living și alte spații în care familiile vor putea socializa, se vor putea conecta, vor beneficia de suport și consiliere. În Casă părinții se vor putea odihni, vor primi o masă caldă, vor putea găti pentru ei și pentru copii, alături de ceilalți copii sau de alte rude. Aici vor avea parte de un întreg sistem de sprijin atât în ceilalți părinți, cât și în echipa Casei. Casa Ronald McDonald din București a fost inaugurată în 16 noiembrie 2003, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. În cele 16 camere ale sale, peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării la tratament au găsit sprijin și alinare. Fundația a finalizat anul acesta proiectul de remodelare completă și extindere a Casei Ronald McDonald din Timișoara, care are acum capacitatea de a oferi anual peste 5.000 de nopți de cazare gratuită familiilor vulnerabile.

Intrăm în 2021 cu încredere și speranță pentru planurile de dezvoltare ale Fundației. În câteva luni, proiectul Casei Ronald McDonald de la Iași va deveni realitate, iar pentru a construi ne bucurăm de solidaritatea comunității și sprijinul oferit. Mulțumim companiei BorgWarner și oamenilor cu suflet mare alături de care am început un parteneriat frumos, prin care ne dorim să oferim timp împreună familiilor cu copiii internați la Spitalul Sf. Maria din Iași și sprijin pe toată durata șederii. Invităm atât comunitatea de business locală, cât și cea regională să devină parte dintr-un proiect care ține familiile din toată Moldova împreună.”, a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Parteneriatul cu BorgWarner este un pas important pentru clădirea unei comunități solidare și capabile să ofere sprijin și să poată construi un bine comun. Printre obiectivele acestui parteneriat se regăsesc creșterea accesului la servicii de sănătate pentru copiii care necesită internări și tratamente de lungă durată și asigurarea unei case departe de casă pentru familiile lor, astfel încât părinții să poată rămâne alături de copii atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de ei. Și nu în ultimul rând, acesta vizează dezvoltarea competențelor sociale în comunitate și creșterea implicării sociale și a spiritului civic.

Fundația este prezentă în România de 23 de ani și are ca principală activitate susținerea Caselor Ronald McDonald, în care au fost cazați aproape 21.000 de părinți pe durata spitalizării copiilor. În lunile aprilie și mai 2020, când întreaga țară se afla sub restricții din motive sanitare, cele două Case au oferit cazare gratuită pentru personalul medical activ din spitalele de copii Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara.

***

 

Despre BorgWarner

 

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse în soluții tehnologice curate și eficiente pentru vehicule cu combustie, hibride și electrice. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce pe piață soluții  pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 96 de locații în 24 de țări, compania are aproximativ 50.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

 

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

 

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.

De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de un Consiliu Director, din care fac parte:

Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications

Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One România

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dl. Valentin Truță, General Counsel Hili Ventures

Dl. Martin Xuereb, Președinte Ronald McDonald House Charities Malta

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here