• Cifra de afaceri s-a situat la 3,19 milioane de lei, iar profitul net la 0,154 milioane de lei.
  • Prin raportarea profitului net la cifra de afaceri, marja netă de profit a fost de 3,37%.

 

București, 30.08.2022. Appraisal & Valuation SA (deținătorul brandului NAI Romania și unul dintre liderii pieței de evaluări, indicativ bursier APP) publică raportul financiar aferent primului semestru al anului 2022. Acesta poate fi găsit atât pe pagina oficială a companiei, cât și pe site-ul Bursei de Valori București.

„Rezultatele obținute sunt satisfăcătoare în contextul apariției războiului din Ucraina, acest factor neprevăzut care ne-a împiedicat creșterea accelerată pe care am previzionat-o la începutul anului. Nu ne rămâne decât să recuperăm în semestrul al doilea al acestui an, continuând planurile noastre privind încheierea de parteneriate noi cu dezvoltatori și proprietari privind asocierea și/sau achiziția, în vederea dezvoltării de proiecte rezidențiale și/sau comerciale, pentru a extinde experiența acumulată de Appraisal & Valuation în segmentul de dezvoltare imobilară.

Altă direcție de dezvoltare pentru compania noastră o constituie achiziția de companii, inclusiv prin intrarea în parteneriate pentru respectivele achiziții, cu scopul de a ne întări pe piața serviciilor de evaluare și a serviciilor conexe, contabilitate, audit și consultanță.

De asemenea, au fost demarate discuții cu cei mai mari investitori din Emiratele Arabe Unite (UAE), precum și cu birourile private ale Casei Regale, în vederea fructificării unor oportunități de afaceri, valorificând la maximum, în același timp, oportunitățile care vor apărea,’’ a declarat Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA.

Elemente ale performanței financiare:


➢ Cifra de afaceri a însumat 3,198 mil. lei la 30.06.2021, în creștere cu 10,78% faţă de sfârșitul primului semestru din anul 2021, când aceasta a totalizat de 2,853 mil. lei.
➢ Cheltuielile de exploatare au ajuns, la sfârșitul perioadei de raportare, la valoarea de 3,111 mil. lei, mai mari cu 22% față de 30.06.2021 pe fondul creșterii cheltuielilor cu salariile şi a serviciilor prestate de către terți.
➢ Rezultatul brut înregistrat la 30.06.2021 este de 0,154 mil. lei, în scădere cu 64% prin raportare la perioada similară a anului 2021, când a înregistrat valoarea de 0,44 mil. lei, şi care după plata impozitului pe profit a dus la realizarea unui profit net la 30.06.2022, de 107.995 lei.
➢ Prin raportarea profitului net la cifra de afaceri înregistrată în S1 2022, rezultă o marjă netă de profit de 3,37%.

➢ Marja EBITDA se situează la valori de 7,71% pentru semestrul I aferent anului 2022 şi de 18% pentru aceeași perioadă a anului 2021.

 

Acțiunile Appraisal & Valuation SA sunt listate, sub simbolul APP, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (piața AeRO) a Bursei de Valori București.

Strategia Appraisal and Valuation SA de a performa pe piața de capital include atragerea în echipă a celor mai buni specialiști de pe piață, crearea unor divizii noi, achiziții de companii din același domeniu de activitate și arii conexe, precum și extinderea serviciilor și a platformelor digitale atât la nivel local, cât și internațional.

 

###

 

Despre Appraisal & Valuation SA

 

Fondată în 2010, Appraisal & Valuation SA este deținătorul brandului NAI Romania, fiind unul dintre liderii de piaţǎ pentru servicii de evaluǎri și în același timp, reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Global reprezintǎ o rețea de companii imobiliare comerciale independente și unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume, formată din 5.000 de profesioniști și 375 de birouri în 55 de țări din întreaga lume.

Portofoliul de servicii al companiei cuprinde: evaluări imobiliare, evaluarea companiilor, evaluarea obiectelor de artă, a terenurilor agricole, a fermelor de producție, a halelor de depozitare și producție, precum și ale echipamentelor tehnice.

Appraisal & Valuation SA este membru corporativ al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați (ANEVAR), organizație profesională de utilitate publică, fără scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizați care dobândesc această calitate, în condițiile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here