La Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a avut loc vizita de lucru a partenerilor și a stakeholder-ilor proiectului InnoCom, finanțat prin Programul de cooperare interregională INTERREG EUROPE. Delegația, care a inclus reprezentanți ai unor organizații din țări din Uniunea Europeană – membre ale consorțiului de implementare – a fost primită de Gabriela Iftene, directorul executiv al CCIB.

Pe parcursul întâlnirii, oaspeții au avut oportunitatea de a afla informații utile despre locul și rolul Camerei București în viața socio-economică a Capitalei, precum și despre modalitățile concrete în care instituția se implică în susținerea comunității de afaceri, înclusiv prin utilizarea sistemului complex de relații construit de-a lungul timpului cu organizaţii similare de peste hotare, dar și cu parteneri din țară, din mediul public și privat. În context, au fost date detalii despre serviciile oferite de echipa CCIB, precum și despre evenimentele noastre premium.

În final, oaspeților le-a fost oferit un tur ghidat al Palatului CCIB, în cadrul căruia aceștia au aflat informații inedite despre istoria și arhitectura clădirii, au admirat Centrul Istoric din balconul Palatului și au vizitat Aula Carol I, Sala George G. Assan, eleganta Sală de bal, Sala Ștefan Burcuș, în care au remarcat un spectaculos luminator și două coloane de marmură impresionante, precum și Sala Miron Vlasto.

Proiectul InnoCom vizează îmbunătățirea politicilor regionale specifice ce privesc interacțiunea dintre autorități și IMM-uri, prin utilizarea de instrumente și modele inovatoare, dar și prin implementarea serviciilor digitale pentru a eficientiza comunicarea între actorii implicați și astfel, să faciliteze vizibilitatea și accesarea oportunităților de finanțare oferite de către Uniunea Europeană. Reprezentanta României în proiect este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADR-BI).

Programul profesional al vizitei de studiu a membrilor consorțiului în România a fost coordonat de partenerul român și a inclus, pe lângă CCIB, instituții din mediul public (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru IMM, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării) și din cel privat.

 

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here