Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), a participat marți,  9 aprilie 2024, la Forumul de Afaceri România – Republica Moldova, organizat în marja sesiunii a XII-a a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică (Comisia Mixtă), copreședinții acestei Comisii fiind ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului din partea română, Ștefan-Radu Oprea, și viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, din partea R. Moldova, Dumitru Alaiba.

La Forumul de Afaceri au fost prezenți oficiali ai celor două părți participanți la lucrările Comisiei Mixte, precum și numeroși reprezentanți ai mediului de afaceri atât din România, cât și din Republica Moldova.

Invitat ca să susțină o alocuțiune la Panelul 1 „Sprijinul administrației publice și al mediului asociativ în consolidarea relației economice bilaterale” moderat de Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul economiei, antreprenoriatului și turismului, Iuliu Stocklosa a făcut o succintă prezentarea a rolului și poziției CCIB în sistemul cameral românesc, trecând în revistă acțiunile organizate și dedicate promovării schimburilor comerciale și cooperării economice cu firme și asociații din statul vecin, cum a fost „Ziua Oportunităților de Afaceri” din 27 februarie a.c. organizată în parteneriat cu Ambasada R. Moldova în țara noastră, anunțând evenimente viitoare cum ar fi Lansarea la Palatul CCIB a Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România – Republica Moldova (PDDRM), joi 16 mai 2024, când va avea loc și Conferința ”PDDRM – Planul Economic Multianual România – Republica Moldova”. Totodată, s-a anunțat că pe prima pagină a site-ului CCIB (www.ccib.ro) a fost rezervat un spațiu pentru Oportunități de Afaceri cu Republica Moldova.

În final, președintele Stocklosa a exprimat întreaga disponibilitate a CCIB de a promova și susține orice inițiativă venită din partea mediului de afaceri din cele două state menită să contribuie la succesul integrării R. Moldova în Uniunea Europeană din care România este parte.

Biroul de Presă al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here