Guvernul continuă măsurile de îmbunătăţire a sistemul de învăţământ şi sprijină accesul elevilor şi studenţilor la educaţie.
Hotărârea de Guvern  pentru derularea programului „Euro 200”, a fost aprobată oficial în sedința din 3 aprilie, iar finanțarea este asigurată, prin bugetul pentru 2019, respectiv 12 milioane de lei, bani ce vor asigura sprijin pentru 12 mii de elevi şi studenţi. Alocarea sumei de două sute de Euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie – 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, urmând ca achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, să se realizeze în intervalul 24 iulie – 10 octombrie 2019.
Beneficiarii acestui program pot fi tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi și/sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, iar valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.
Venitul brut lunar pe membru de familie se stabilește luând în calcul toate veniturile cu caracter permanent din luna precedentă depunerii cererii, dar fără a ține cont de alocația de stat, alocația suplimentară pentru familiile cu mulți copii, bursa de studiu sau bursele sociale.
Prin acest program, guvernul încearcă să ajute tinerii care provin din familii cu posibilități materiale reduse să-și cumpere un calculator nou și să capete competențe în domeniul tehnologiei informației.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here