Astăzi a avut loc la București prima întâlnire dintre FSC, actori interesați și compania Schweighofer privind procedura de reasociere. Anunțul întâlnirii nu a fost bine primit de membrii comunității de-clic, care au protestat în fața hotelului în care a avut loc evenimentul.

În jurul orei 9, câțiva zeci de membri ai comunității de-clic s-au întâlnit în fața hotelului care a găzduit reuniunea. Deși FSC a anunțat că întâlnirea este deschisă pentru cei interesați, atât accesul publicului, cât și al presei a fost restricționat. Participanții la protest și-au scris mesajele pe hârtie și le-au înmânat reprezentantei FSC ieșită în întâmpinarea protestatarilor. Filmul întreg al acțiunii poate fi urmărit aici: http://campanie.de-clic.ro/intrunireFSC

În luna februarie a acestui an, organizația internațională Forest Stewardship Council (FSC) anunța că se disociază de Schweighofer deoarece compania a tăiat și comercializat lemn ilegal și a încălcat legile României [1]. Însă acum discuțiile au fost reluate, deși compania Schweighofer încă nu îndeplinește condițiile impuse de către FSC în vederea reasocierii.

Una dintre condițiile impuse de către FSC a fost ca Schweighofer să fie în stare să verifice proveniența lemnului până la punctul de tăiere. În prezent acest lucru nu este posibil. Noi nu suntem de acord cu începerea oricărui fel de negocieri până ce această condiție de bază nu va fi îndeplinită,” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

La întrunirea de astăzi au fost prezenți atât membri ai companiei Schweighofer, cât și reprezentanți ai lanțurilor de magazine de bricolaj și ONG-uri de mediu. În urma acestei întruniri s-a creat un grup de lucru care va stabili criteriile de reasociere dintre FSC și Schweighofer.

Comunitatea de-clic va monitoriza acest proces și împreună cu membrii săi va trimite argumentele și dovezile pentru care, în continuare, compania Schweighofer nu trebuie să beneficieze de certificare de sustenabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here