Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3jG-UM8IZ40

 

Un șoferul profesionist independent care deține propriul camion depinde, în general, de comenzile online sau de expeditori ce îl cunosc pentru a face transport mărfuri pe piață. O suplimentare a veniturile se poate face încheind un contract de colaborare.

 

Pentru a nu depinde de noroc și a avea mai multă previzibilitate în activitate, cei mai mulți antreprenori preferă să achiziționeze un camion sau chiar mai multe pentru a transporta produsele pe care le vând către clienți și să angajeze camionagii. Sau aleg să încheie diferite contracte de colaborare cu șoferi profesioniști care au propriul autovehicul de acest gen, dacă nu își permit ca să angajeze full time camionagii.

5 avantaje ale colaborării unui camionagiu cu o firmă ce are nevoie de a transporta diferite mărfuri

1. Previzibilitatea încărcării și venituri recurente

În ciuda faptului că nu este un angajat full time al firmei respective, șoferul de camion colaborator își poate planifica câștigurile, deoarece un transport de marfă este adesea comandat în avans.

 

Multe companii chiar planifică rute pentru a optimiza munca profesionalului colaborator. Astfel, șoferul de camion poate avea o mai mare predictibilitate a veniturilor sale, mai multă siguranță atunci când vrea să facă diferite investiții.

2. Mai multă libertate în calitate de colaborator

Adăugarea camionului propriu la o firmă ce are nevoie de servicii de transport mărfuri  înseamnă înseamnă pentru un șofer profesionist colaborator un spor de siguranță, fără îngrădirea prea mare a libertății.

 

Acest lucru (independența) a fost de cele mai multe ori esențială în luarea deciziei de a deține propriul camion, de a fi transportator autonom: de exemplu, poate fi motivată de o experiență proastă pe care a avut-o în trecut ca angajat unei companii.

 

Când ești șeful tău, tu decizi care sunt regulile după care îți desfășori activitatea de transport, ce clienți vrei să iei, dar riscurile și responsabilitățile cresc exponențial.

 

Pentru un plus de previzibilitate, cel mai indicat pentru un șofer de camion ar fi disponibilitatea de efectua transportul combinat: autonom, dar și în în calitate de camionagiu colaborator. Nefiind angajat are flexibilitatea de a presta și alte servicii, în mod particular, în timpul rămas liber.

 

Trebuie doar un plus de organizare, deoarece unele companii vor solicita la încheierea contractului de colaborare să se efectueze de către respectivul șofer de camion într-o perioadă dată un anumit număr de curse sau să se acopere anumite activități de transport programate. În calitate de camionagiu colaborator acceptă la semnarea contractului de prestări servicii doar ceea ce poți îndeplini. Sănătatea ta este pe primul loc, indiferent de veniturile atractive ce ți se promit.

3. Eliminarea concurenței neloiale

Prin prestarea de servicii transport cu propriul camion pentru o companie, șoferul profesionist colaborator are garantată o creștere a numărului de comenzi.

 

Având în vedere că acum există și în țara noastră din ce în ce mai mulți șoferi de camion independenți, acest nou scenariu este destul de promițător. Șansa ca să nu aibă de lucru în calitate de camionagiu colaborator va fi foarte mică.

4. Creșterea reputației personale

Industria logistică este foarte cuprinzătoare, iar construirea unei bune reputații este o modalitate excelentă de a rămâne activ la cererile de pe piața de profil.

 

Ca șofer de camion colaborator, acest lucru devine mult mai vizibil, deoarece un camionagiu are o relație mai strânsă cu transportatorul atunci când efectuează servicii regulate. Astfel, reușește să-și construiască o carieră de succes într-un mod natural alături de firma ce apelează la serviciile sale în baza unui contract de colaborare.

 

Pe termen lung, această autoritate are ca rezultat o evaluare mai bună în cadrul pieței. Cu alte cuvinte: profesionistul reușește să devină un șofer de camion de referință într-un sector foarte competitiv.

5. Are suportul transportatorului

Deși șoferul de camion colaborator nu este un angajat full time al transportatorului, el are adesea acces la o parte din infrastructura și suportul operațional al companiei. Există cazuri în care, în general, întreținerea camionului în sine este în sarcina transportatorului.

 

De asemenea, șoferul profită de ocazie pentru a-și crește lista de contacte profesionale.

 

Concluzionând, avantajele prestării de servicii transport cu propriul camion pe bază de colaborare la o companie sunt numeroase, atat pentru tine, ca șofer profesionist, cât și pentru transportator. Pe scurt, este o relație de tip win-win.

 

Iar dacă ai resursele financiare îndestulătoare și vrei să îți schimbi camionul cu unul mai performant, platforma autoline.ro te așteaptă cu mii de oferte care de care mai tentante. Intră acum să le vezi!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here