Din ce in ce mai multi oameni isi cumpara masini la mana a doua. Autoturismele second hand au marele avantaj de a fi ieftine, insa au si multiple dezavantaje. Mai mult de jumatate din procentul masinilor la mana a doua scoase la vanzare au fost implicate in cel putin un accident.

 

Acest lucru nu este comunicat cumparatorilor in prima instanta, insa poate fi lesne observat prin analizarea elementelor de caroserie. Magazinul online Secco Center asigura vanzarea de piese de caroserie noi, adaptate pentru fiecare model si marca de masina in parte. Spre exemplu, daca potentialii cumparatori au nevoie de piese de caroserie Honda Civic, le pot gasi la cel mai bun raport calitate-pret.

 

Linia caroseriei si distanta dintre elementele acesteia

Cumparatorii de masini second hand isi pot da seama din prima daca autoturismul pe care vor sa il cumpere a fost implicat in accidente, daca a fost nevoie de reparatii, dupa alinierea elementelor masinii. Autoturismul trebuie verificat pe timp de zi, iar cumparatorii se pot aseza in spatele acesteia astfel incat privirea sa fie la nivelul liniei pe care doresc sa o observe. Apoi vor urmari linia caroseriei din spate in fata. O linie continua si fara elemente care ies neasteptat in afara nu a fost implictaa in accidente cu daune majore.

Distanta dintre elementele caroseriei este la fel de importanta. Daca elementele nu sunt simetrice, inseamna ca au fost inlocuite cu altele second hand sau noi. Este necesara o masurare a distantei dintre fiecare doua elemente de caroserie si compararea cu elementul de pe cealalta parte. Orice lucru suspect merita investigatii suplimentare.

Existenta urmelor de impact frontal si stratul de vopsea

Un impact frontal are ca si consecinte avarierea elementelor de caroserie. Farurile, grila radiatorului si bara din fata sunt inlocuite, precum si aripile, radiatoarele sau lonjeroanele. Unele accidente mai grave pot lasa urme grave si la interior iar potentialii cumparatori trebuie sa ia in calcul acest lucru, sa ridice capota si sa se uite la trager, la elementul ce leaga farurile intre ele. daca acest element nu are un sticker cu agentul refrigerant din sistemul de climatizare sau alte stickere, atunci a fost vorba de un accident destul de grav.

De asemenea, daca radiatorul pare inlocuit, iar farurile nu par uzate, autoturismul a fost implicat intr-un accident destul de grav si nu este o investitie atat de buna. Nu in ultimul rand, daca grosimea stratului de vopsea difera de cea initiala, este un semn clar ca masina a fost implicata intr-un accident. Verificarea grosimii stratului de vopsea se realizeaza cu un aparat special cu o acuratete de invidiat. Este necesara inspectia zonelor in care se afla airbag-urile, dar si a portbagajului pe interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here