Sursa foto: https://unsplash.com/photos/95CZcuiX8Ok

 

La momentul actual, majoritatea oamenilor care vad o reclama la televizor se gandesc ca cel responsabil de alegerea actorilor si de modul de desfasurare al acesteia este, in mare  parte, regizorul. Totusi, realitatea este intr-o mare masura alta, putine persoane fiind constiente de rolul pe care o agentie de casting poate ajunge sa-l joace in intregul proces.

In ce consta o agentie de casting?

Dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de oameni, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele informatii care vor trebui luate la cunostinta atunci cand vine vorba de o agentie de casting. Asadar, pentru a intelege mai bine in ce consta aceasta, este important sa se inteleaga cu ce se ocupa ea.

 

In primul rand, atunci cand se creeaza rolurile pentru o noua reclama, agentia va trebui sa ia la cunostinta toate detaliile cu privire la personajele ce vor fi jucate in cadrul acesteia, obiectul sau principal fiind sa gaseasca cei mai buni candidati care sa ocupe posturile respective.

 

Asadar, echipa de angajati va face cunostinta cu scenaristul si producatorul reclamei respective, se va familiariza, pe ca posibil, cu scenariul aferent, dupa care va porni in cautarea candidatilor cei mai potriviti pentru rolurile personajelor.

 

Vor fi organizate auditii ce vor fi prezentate regizorului, cel din urma, alaturi de producator, urmand sa ia decizia finala. Exista cazuri in care agentia de casting poate ajunge sa reprezinte ea insasi actorul respectiv, sub forma unui agent, in aceasta situatie ea avand posibilitatea de a-i negocia contractul.

 

Dupa ce a fost ales un candidat potrivit, acesta va fi ajutat sa-si intre in rolul necesar si sa inteleaga mai bine personajele cu care are de-a face. Pe scurt, o agentie de casting va actiona intotdeauna ca un intermediar intre potentialii actori si productia reclamei.

 

In concluzie, acestea sunt, pe scurt, informatiile necesare care vor trebui luate la cunostinta atunci cand vine vorba de o agentie de casting, dupa cum se poate observa, aceasta avand un rol cat se poate de important.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here