În urma Adunării Generale a Membrilor Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România) din data de 23 martie 2022, Consiliul Director al organizației pentru mandatul martie 2022-martie 2023 va avea următoarea componență:

Președinte: Ionuț Simion, Partner, Clients & Markets Leader – PwC Romania;

Vice-Președinți: Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking –  Raiffeisen Bank Romania; Ionuț Sas, VP of Tax, Payroll and Equity – UiPath; Trezorier: Alex Milcev, Tax & Law Leader Romania, Partner – EY Romania.

Membri:  Mihaela Nădășan, Deputy CEO – Banca Transilvania; Jovan Radosavljevic, General Manager, – Coca-Cola HBC; Alexandru Reff, Country Managing Partner – Deloitte Romania; Andrei Alexandru Andreescu, CFO/ Managing Director – IBM Romania ; Ciprian Lăduncă, Managing Partner – LCL Advisory; Alina Orban,Microsoft Romania; Mihaela Stancu – General Counsel, Legal & Government Relations for P&G SEE, Procter & Gamble Romania; Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner – Șerban & Musneci Associates; Achilleas Kanaris, President & CEO – Vodafone Romania.

La debutul acestui mandat, Președintele reconfirmat, Ionuț Simion, a declarat: „Războiul din țara vecină, pe care nimeni nu îl anticipa în urmă cu 1 an, ne face conștienți că pacea și libertatea au un preț pe care trebuie să fim cu toții dispuși să îl plătim. Ne așteptăm la un impact asupra economiei României, astfel că AmCham va urmări să contribuie pe toate palierele pentru menținerea unui climat investițional atractiv și pentru poziționarea României ca un actor important în regiune. Vom susține eforturile de prevenire a unor riscuri favorizate de conflictul actual, precum și gestionarea crizelor pre-existente –  prețuri la energie, materii prime, accelerarea inflației, la care s-a adăugat efortul pentru primirea și sprijinul pentru refugiații ucraineni. Războiul ruso-ucrainean a adus România în lumina reflectoarelor și avem din nou ocazia să dovedim că suntem un partener de încredere nu doar în materie de apărare, ci și cooperare economică și atragere de investiții. Speranța noastră este că business-urile care se retrag din est, dar vor să rămână în zonă, vor găsi în România un mediu sigur, stabil și competitiv.”

Referitor la prioritățile României pe care AmCham va continua să le urmărească și să le susțină, Vice-Președintele Cristian Sporiș a punctat: ”Să nu uităm  că România are o foaie de parcurs trasată în PNRR și teme de făcut pentru accederea în OECD. Vorbim de reforme și obiective prioritare, care nu au dispărut, ci, din contră, unele dintre ele au devenit chiar mai urgente, fie că vorbim de tranziția la energia verde, de agricultură, de transformare digitală, sau de investiții în infrastructură.”

“Evenimentele din jurul României resetează din nou apetitul pentru investițiile în zonă, și este vital ca România să aibă o ofertă articulată pentru a atrage investiții strategice, cu valoare adăugată mare, care să contribuie la consolidarea economiei românești. Măsurile de atragere a investițiilor trebuie neapărat cuplate cu crearea unui sistem educațional bazat pe noile competențe globale, pentru a forma un capital uman relevant pentru economia digitală, pentru a reține specialiștii și pentru a integra talente din afara țării în piața muncii din România”, a punctat Ionuț Sas, Vice-Președinte AmCham.

Suntem recunoscători membrilor care au răspuns fără întârziere apelurilor de sprijinire a vecinilor ucraineni care s-au refugiat de război în țara noastră, sau a celor rămași în Ucraina. AmCham apreciază eforturile mediului de afaceri pentru a facilita integrarea lucrătorilor ucraineni în piața muncii din România și accesul copiilor la o formă de educație”, a conchis Președintele AmCham Ionuț Simion.

***

 

Despre AmCham Romania

 

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este între cele mai reprezentative asociații ale comunității de afaceri din România,  recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relațiilor comerciale între SUA și România.

 

În prezent, cele peste 480 de companii americane, multinaționale și românești membre ale comunității AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităților economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Piețe de Capital și Servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat,  Energie, Educație, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piața Muncii, Sănătate,  Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Real-Estate și Turism.


Conexiunea cu mediul de afaceri internațional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerț a SUA, și afilierea la rețeaua europeană a Camerelor de Comerț Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituțională cu Ambasada Statelor Unite la București, și face parte din platforme de consultare precum Coaliția pentru Dezvoltarea României alături de alte organizații partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here