Stii senzatia aceea placuta dinainte de vacanta? Parca deja te vezi pe acea plaja sau plimbandu-te pe strazile acelui cunoscut oras. Imaginea pe care o ai cu tine in vacanta este placuta, insa faza de pregatire poate fi stresanta.

 

Cele mai frumoase vacante sunt acelea aflate la cea mai mare distanta de casa, atat din punct de vedere spatial, cat si cultural. Desi capitalele cosmopolite ale Europei se afla in topul preferintelor calatorilor romani, cumva simti ca esti tot undeva “acasa” datorita culturii si, in unele cazuri, a limbii apropiate.

Oamenii care au fost in Sud-estul Asiei, in America de Sud sau in Africa iti pot confirma ca a fost o experienta de neuitat, tocmai datorita diferentelor majore in ceea ce priveste cultura si peisajele.

Planificarea unei astfel de vacante exotice poate fi chiar complicata si cu siguranta necesita atentie sporita. Ai nevoie de un expert care sa iti dea sfaturi utile cu privire la masurile de precautie si cum sa te descurci atunci cand calatoresti intr-un loc exotic.

O agentie de turism te poate ajuta in acest sens, insa sunt destule care nu isi fac treaba. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cauti o agentie de turism:

 

Vrei ca acestia sa cunoasca locul in care vrei sa te duci. Dupa cum am zis mai sus, una din partile bune la calatoritul prin intermediul unei agentii de turism este ca ai parte de sfaturi utile in ceea ce priveste locurile pe care sa le vizitezi si masurile de precautie. Intreaba intai daca cineva din agentie a mai fost in locul de care esti interesat.

Uita-te dupa recenzii si fii deschis la recomandari. Daca ai rude sau prieteni pasionati de calatorit, ai putea sa le ceri opinia legata de locul vizitat si serviciile prestate de agentia respectivade turism.

Du-te pana la sediu. O intalnire “face-to-face” la sediu iti poate raspunde la mai multe intrebari cu privire la credibilitatea agentiei. In primul rand, vei vedea daca sunt sau nu cu acte in regula. De asemenea, iti vei putea expune preferintele mai usor decat ai face-o prin telefon sau prin e-mail.

Verifica daca agentiaare actele necesare. Agentiile trebuie neaparat sa aiba  o licenta de turism emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Tusimului.

 

Cauti o agentie care sa iti usureze calatoria pe cealalta parte a Globului?

Andrei Luxury Travel este o agentie de turism dinamica unde poti gasi superoferte la vacante in SUA, Rusia, Japonia, Brazilia, Singapore si multe alte locatii superbe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here