27 iunie 2022

 

Ambasada SUA are plăcerea să vă informeze despre organizarea unor concerte în Ploiești și Sibiu, susținute de trupa americană Rhine River Ramblers, aparținând Orchestrei și Corului Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus), principalul ambasador muzical al Armatei SUA în Europa. O descriere generală a Orchestrei găsiți mai jos.

 

Concertele vor avea loc după cum urmează:

 

DATA:            Duminică, 3 iulie 2022

ORA:              19:00 – 20:15

LOCAȚIE:     Teatrul Toma Caragiu (Str.Toma Caragiu nr. 13, Ploiești)

 

DATA:            Luni, 4 iulie 2022

ORA:              19:00 – 20:15

LOCAȚIE:      Filarmonica de Stat Sibiu, esplanada Sălii Thalia (Str. Cetății nr. 3 – 5, Sibiu)

 

Atașatul Cultural al Ambasadei SUA William O’Connor și reprezentanții instituțiilor gazdă vor vorbi în deschiderea concertelor.

 

Trupa Rhine River Ramblers îi include pe:

 

Sergent clasa întâi Stephen Reier (trombon) a făcut parte din șapte orchestre ale armatei în cei 19 ani de carieră. A cântat la trombon în 11 state, 14 țări și pentru 3 șefi de stat.

 

Sergent-major Christopher Habeeb-Louks (tobe) este percuționist în orchestra și corul USAREUR-AF și este muzician în armata SUA de 12 ani. El are un master în muzică la Universitatea din Arizona și este originar din Indianapolis, Indiana.

 

Sergent-major Justin Stowe (o versiune de tubă – sousaphone) s-a născut și a crescut în nord-estul Georgiei. A cântat în orchestrele armatei timp de peste 15 ani. S-a alăturat Gărzii Naționale a Armatei în 2007 și a intrat în serviciul activ în Armata Statelor Unite în 2017.

 

Sergentul Chad Tucker (clarinet/saxofon) este din Kansas City, Missouri. A studiat interpretarea muzicală la Universitatea din Missouri și cântă muzică la nivel profesionist de peste 10 ani.

 

SPC Teylor Patak (saxofon) este din Forth Worth, Texas. A studiat Performanța Muzicală si Educația Muzicală la University of North Texas, și este muzician profesionist de doi ani.

Sergentul Nathaniel Patty (trompetă) este din Indianapolis, Indiana. Este licențiat în interpretare la trompetă la Indiana University și Western Michigan University și a servit în armata SUA timp de peste 8 ani.

 

Orchestra și Corul Forțelor Americane Staționate în Europa și Africa sunt principalul ambasador muzical al Armatei SUA în Europa. Orchestra Armatei SUA din Europa a fost creată în 1940 și este staționată în Sembach, Germania.

 

Orchestra este formată din mai multe trupe și oferă o varietate de opțiuni pentru evenimente, de la formații mai mari la ansambluri mai mici, astfel: formații de concert și de marș de 65 de piese, un grup de ceremonie de 35 de piese, „jazz combo”, formația Dixieland Rhine River Ramblers și ansambluri camerale clasice. Muzicienii dețin diplome în muzică de la universități și conservatoare foarte apreciate, iar majoritatea au cântat sau au predat în mod profesionist înainte de serviciul militar.

 

Corul soldaților a fost organizat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor prin spectacole muzicale și s-a dovedit rapid un succes în promovarea relațiilor dintre comunitatea americană din Europa și națiunile gazdă. Spre deosebire de colegii lor din orchestră, membrii corului nu intră în armată ca muzicieni. Ei sunt selectați în urma unor audiții competitive din alte specialități ale armatei și primesc o pregătire intensivă în domeniul vocal, al dansului și al abilităților teatrale. Corul este unul dintre cele patru grupuri corale cu normă întreagă din Armata SUA.

 

Orchestra are peste 200 de activități în fiecare an și, în ultimul deceniu, a apărut în peste 20 de spectacole în țări europene, din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

 

https://www.band.eur.army.mil/

https://www.facebook.com/USArmyEURAFBand

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here