Mercedes-Benz-ActrosTehnologie durabila si eficienta. Gama completa de produse pentru orice aplicatie. Nou: Actros cu pachet road construction. Nou: Seria Zetros de camioane off-road pentru aplicatii speciale in constructii München/Stuttgart – ″Trucks you can trust″ este sloganul Mercedes-Benz in cadrul targului Bauma 2010 din Munchen (19-25 aprilie 2010), unde este prezent prin intermediul unui stand de peste 1000 mp amplasat in Hall B4. Acest slogan face referire atat la siguranta, eficienta si durabilitatea renumitei tehnologii Mercedes-Benz, cat si la atentia acordata clientilor in toate aspectele legate de camioane. 
O noua caracteristica a modelului Actros este pachetul brevetat de road construction pentru suspensia pneumatica a basculantei, care ofera protectie speciala pernelor de aer si componentelor de plastic din spate. Pachetul include pozitionarea mai sus a luminilor pe spate echipate cu borne si un grilaj protector, lumini pentru mersul inapoi repozitionate spre interior si aripi scurtate cu aparatori pliabile pentru noroi si o bara antiimpanare pliabila. Din moment ce a fost pliata, bara spate actioneaza ca o bariera pentru pernele de aer. Dispersorul de asfalt poate fi cuplat chiar in dreptul tijei, impingand bena chiar si in conditiile in care carcasa de protectie este fixata de pneuri: role special amplasate la ambele capete ale tijei reduc frecarea dintre bara antiimpanare si pneuri.
Mercedes-Benz a livrat deja primul camion Zetros unei companii finlandeze cu profil energetic in decembrie 2009. Noul Zetros – practic, o continuare a Unimog-ului pentru autovehicule cu masa maxima autorizata mare – este captivant oriunde sunt necesare caracteristice de tipul unui profil compact, o capacitate de incarcare ridicata si capacitati uimitoare pe orice gen de teren. Zonele tipice de aplicatie pentru acest camion cu tractiune integrala si roti simple, configuratii de 4×4 sau 6×6, includ sectoarele energetice si de silvicultura, stingerea de incendii si de salvare in caz de catastrofe, operatiuni in zone indepartate, precum si expeditii. De asemenea, cateva companii din domeniul constructiilor si mineritului, care au nevoie de solutii personalizate, s-au aratat interesate de acest camion special. Mercedes-Benz suplimenteaza modelul Zetros cu tractiune integrala permanenta si o carcasa de transfer in doua stadii cu un raport de reductor pentru off-road de 1,69, precum si diferentiale blocabile pentru toate puntile. Sarcina utila a versiunii cu doua axe variaza intre patru si sase tone, la o greutate maxima a autovehicului de 16, respective 18 tone, denotata de denumirea modelului 1833.
Un total de sase autovehicule la standul Mercedes-Benz
La standul Mercedes-Benz din cadrul targului Bauma sunt expuse solutii exclusive pentru constructii de drumuri, transport materile de constructii, precum si pentru inlaturarea rezidurilor din constructii, topografie si transporturile cu incarcatura grea. Noua serie Zetros de camioane off-road demonstreaza diversitatea aplicatiilor ce sunt lansate de aceste noi autovehicule.
Cea de a treia generatie Actros destinat constructiilor este reprezentata de trei camioane cu functii speciale: o noutate, pachetul brevetat Mercedes-Benz road construction, si de asemenea, transmisia automata Mercedes PowerShift Offroad, care reduce consumul de combustibil si diminueaza in general uzura trenului de putere – mai ales a ambreiajului. Toate camioanele din gama Actros beneficiaza de o crestere in robustete si de functii maximizate de confort, integrate ca parti ale modelului facelift.
De asemenea, Mercedes-Benz prezinta si noul Actros SLT 4165 S, care dezvolta o putere de 480 kW (653 CP), pentru masa maxima a autotrenului de pana la 250 de tone.
Versatilitatea noii serii de camioane Atego este demonstrata de versiunea cu doua axe si tractiunea integrala a modelului Atego, cu bena basculabila Meiller, macaraua Palfinger si placa de montare pentru un plug de zapada: autovehiculul versatil, ideal pentru municipalitati sau comercianti – si mai ales, foarte economic datorita sistemului special start/stop.
Gama de autovehicule prezentate in cadrul expozitiei este completata de doua modele dispuse in zona deschisa in dreptul holului, G 300 CDI si G-Class Professional. Cu sasiele extrem de robuste tip scara si axele rigide, tractiunea integrala permanenta, transmisia automata cu reductor si cele trei diferentiale blocabile 100% ca dotare standard, aceste autovehicule fac fata oricarei provocari pe teren dificil. Dupa cum demonstreaza istoricul amplu de 30 de ani.
Mai multe informatii despre Mercedes-Benz sunt disponibile la adresele: www.media.mercedes-benz.ro si www.mercedes-benz.ro.

Contact:

Stelian Campean

[email protected]

+40 21 20 04 681

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here