images[3]Bucuresti, 19 aprilie 2010: Cea mai mare parte a dezvoltatorilor imobiliari prezenti la targurile de profil din 2010 mizeaza pe relansarea pietei inca din acest an. Acestia sustin ca romanii au inceput sa se arate din nou interesati de achizitia de locuinte. Datele statistice prezentate de organizatorii targurilor imobiliare arata ca zeci de mii de vizitatori au trecut deja pe la standurile companiilor dezvoltatoare pentru a lua pulsul pietei, iar o parte din acestia au semnat chiar precontracte pentru achizitia unei locuinte.

Reprezentantii companiei Adama, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata imobiliara romaneasca, sunt de parere ca la ultimul targ imobiliar (tIMOn, editia din 18-21 martie 2010) s-a simtit un usor avans al vanzarilor. In plus, compania a adunat peste 300 de date de contact de la clienti interesati de achizitia unei case, iar ulterior le-a trimis acestora o lista cu ofertele de pret.

“Am observat un interes tot mai mare pentru achizitia de locuinte noi in primele trei luni din 2010. Chiar la ultima editia a tIMOn, din luna martie a acestui an, am vazut oameni care erau decisi sa isi cumpere o casa si comparau preturile apartamentelor scoase la vanzare. Noi am aratat ca suntem deschisi la negocieri si le-am oferim clientilor cele mai bune solutii. Speram ca in acest an vom vinde mult mai mult ca in 2009”, a declarat Asher Lax, directorul de maketing si vanzari al Adama.
De aceeasi parere sunt si oficialii ansamblului rezidential Doamna Ghica Plaza, dezvoltat de Romfelt Group in cartierul Colentina din Bucuresti, dupa o investitie de 75 de milioane de euro. Spun ca au planuri mari pentru 2010 si considera ca acesta este anul in care piata imobiliara va da, cel mai probabil, primele semne de revenire..
“Participarea  in cadrul Timon din acest an ne- a adus  un volum mult mai mare de vizitatori comparativ  cu anul 2009 cat si o crestere semnificativa a interesului pentru apartamentele de 3 camere.Cererea pe acest segment a fost influientata si de preturile promotionale oferite pe perioada targului cat si de oferta de finantare avantajoasa.”a declarat Avi Shloush, Director General Doamna Ghica Plaza.

Pentru 2010, organizatorii de evenimente au anuntat in Bucuresti numai putin de 11 targuri destinate romanilor care isi cauta o locuinta. Potrivit acestora, anul trecut, au fost organizate, in Bucuresti, 15 targuri imobiliare care nu au avut insa prea mare success din cauza crizei economice si financiare din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here