parlamentul-romaniei[1]Senatorul PDL Gheorghe David si deputatul Mircea Lubanovici au depus saptamana aceasta, la Senat, o propunere legislativa privind modificarea Codului Muncii, care prevede declararea Zilei Nationale de Rugaciune ca sarbatoare legala nelucratoare. Initiatorii proiectului de lege mentioneaza ca o lege asemanatoare exista in SUA, sub denumirea de National Day of Prayer, „in care populatia Statelor Unite se poate intoarce cu gandul la Dumnezeu prin rugaciune si meditatie, la cele sfinte fie in biserici, fie in grupuri, fie individual”.

Potrivit initiatorilor, promovarea acestei initiative legislative este determinata de dorinta multor crestini atat din tara, cat si a multor romani din diaspora, indiferent de confesiune sau cultul crestin caruia ii apartin, de a exista o zi speciala din an dedicata apropierii de Dumnezeu prin rugaciune, instituita prin lege – care sa fie declarata sarbatoare legala si zi nelucratoare, se arata intr-un comunicat al PDL remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Astfel, potrivit deputatului Mircea Lubanovici, „Ziua Nationala a Rugaciunii – ca sarbatoare ecumenica – are menirea de a celebra puterea rugaciunii ce-i uneste deopotriva pe toti adeptii religiilor monoteiste, dar in special pe crestinii romani si pe cei raspanditi pe mapamond, precum si de a reaminti ca poporul roman s-a nascut crestin”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here