Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, anunta intrarea bibliotecilor publice din judetul Cluj in programul Biblionet – Lumea in biblioteca mea. Rezultatul a fost comunicat public la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul conferintei de presa care a avut loc la Ministerul Culturii, in prezenta Ministrului Culturii, Kelemen Hunor.
 Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale.
 Comitetul de Selectie a fost format, alaturi de echipa IREX, din reprezentantii urmatoarelor organizatii partenere: American Chamber of Commerce Romania, World Vision Romania, Peace Corps Romania, Asociatia Comunelor din Romania, E-Civis, CIPE Romania, Microsoft Romania.
 Rezultatele finale ale evaluarii au fost obtinute prin punctarea riguroasa si standardizata a: fiecarei aplicatii scrise a bibliotecii judetene candidate alaturi de reteaua de biblioteci locale propuse; scrisorii de intentie (care arata viziunea privind dezvoltarea bibliotecii si rezultatele anticipate de biblioteca judeteana in urma participarii in programul Biblionet); vizitelor in teren (atat la biblioteca judeteana cat si la un numar semnificativ de biblioteci locale din fiecare judet).
Prin Programul Biblionet se va realiza o retea de centre in bibliotecile publice din judetul Cluj dotate cu calculatoare si alte echipamente IT pentru accesul publicului la informatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here