Untitled-2Sparkassen Immobilien si firma EMCT au stabilit pentru 25 februarie data de deschidere a celui mai mare centru comercial din Romania, Sun Plaza, in sudul Bucurestiului, investitie de 200 milioane de euro, cu o intarziere de o saptamana fata de cea mai recenta data anuntata de cele doua companii. Finalizarea proiectului cu o suprafata construita de 210.000 de metri patrati, din care 80.000 spatii inchiriabile, a fost amanata de mai multe ori, data initiala de deschidere fiind anul 2008.

Ultima data de deschidere a fost anuntata in luna octombrie a anului trecut, respectiv 18 februarie.

Proiectul este dezvoltat de firma EMCT, investitorul fiind Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank. Centrul va cuprinde 150 de magazine, 2.000 de locuri de parcare si are o conexiune cu statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj subteran. Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor celor doua companii, proiectul era inchiriat in proportie de peste 90%.

Printre retailerii prezenti in cadrul centrului comercial se numara hypermarketul Cora, cu 23.000 metri patrati suprafata construita, Baumax, care isi deschide pe o suprafata de 10.000 de metri patrati prima unitate din Bucuresti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri patrati, si lantul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri patrati.

De asemenea, centrul comercial va gazdui un magazin C&A, precum si brandurile Inditex, respectiv Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius, care vor ocupa o suprafata de 2.800 de metri patrati.

Dezvoltatorul proiectului estima anul trecut o cifra de afaceri anuala a retailerilor de cel putin 300 de milioane de euro.

Retailerii platesc pentru spatiile din centrul comercial o chirie fixa, care variaza in functie de chirias, la care se adauga un procent din vanzari, cuprins intre 1,75% si 9%.

Sun Plaza, situat in sudul Capitalei, la intersectia soselelor Calea Vacaresti, Oltenitei, Berceni si Vasile Nitu, va mai cuprinde si o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati, care vor fi finalizate in vara acestui an.

Sparkassen Immobilien mai detine doua terenuri in Romania, dintre care unul in zona Grivita din Bucuresti, unde intentioneaza sa construiasca spatii de birouri si un hotel de patru stele de 17.000 metri patrati. Al doilea teren se afla in Jilava, langa Bucuresti, unde compania ar putea dezvolta un centru comercial.

Compania EMCT, inregistrata in Romania, este controlata de doi oameni de afaceri francezi si este dezvoltatorul Sun Plaza. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here