imagesCAMY85Y4Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ca premierul Emil Boc sa prezinte luni, la ora 17.00, respectiv marti, la ora 10.00, in plenul celor doua camere prioritatile legislative ale Guvernului pentru aceasta sesiune.Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD) a declarat ca, in sedinta plenului de marti dimineata, fiecare grup parlamentar va avea la dispozitie 15 minute pentru a-si prezenta punctul de vedere, iar deputatii independenti cate 20 de secunde.

Zgonea a mai spus ca nu s-a putut ca premierul sa prezinte luni, asa cum solicitase intr-o scrisoare, prioritatile legislative ale Guvernului in plenul Camerei.

„Nu se poate pentru ca, potrivit Regulamentului Camerei, prima zi este dedicata componentei noului Birou Permanent si validarii liderilor”, a explicat Zgonea, aratand ca pana nu se termina aceasta procedura premierul nu avea cum sa prezinte prioritatile legislative ale Guvernului.

De asemenea, Valeriu Zgonea a mai spus ca Emil Boc va merge la Senat, luni dupa-amiaza, pentru a prezenta prioritatile legislative ale Guvernului si a apreciat ca dupa ora 17.30 prezenta deputatilor ar fi fost redusa si nu ar mai fi avut cine sa il primeasca pe premier.

„Avand in vedere Regulamentul Camerei si faptul ca Senatul a fost mai rapid, am decis ca premierul sa vina in plen de la ora 10.00”, a adaugat secretarul Camerei.

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat ca Biroul Permanent a dezbatut si aprobat un program ca raspuns la scrisoarea premierului Emil Boc, acesta fiind asteptat in plenul Senatului la ora 17.00.

„Avand in vedere programul dumnealui, prezentarea a fost stabilita pentru ora 17.00, urmand ca, dupa ce dumnealui isi va prezenta materialul, reprezentantii grupurilor parlamentare sa poata aborda chestiunile pe care le-a prezentat primul-ministru, sa puna intrebari si eventual, intr-un program care se finalizeaza cu 10 minute din partea primului-ministru, sa primeasca si raspunsuri”, a adaugat Chelaru.

Premierul Emil Boc a adresat o scrisoare conducerilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care a anuntat ca doreste sa prezinte prioritatile legislative ale Guvernului in prima sedinta a sesiunii ordinare a senatorilor, respectiv a deputatilor.

Prioritatile legislative ale Guvernului pentru prima sesiune ordinara parlamentara a acestui an includ atat statutul minoritatilor nationale si codurile de procedura penala si civila, cat si legea pensiilor si a educatiei nationale, care urmeaza sa fie aprobate de Executiv in urmatoarele zile.

Conform unui document obtinut de MEDIAFAX, Guvernul doreste ca procedurile legislative de adoptare a statutului minoritatilor nationale din Romania sa fie incheiate in actuala sesiune parlamentara, cel tarziu pana la sfarsitul lunii iunie.

Pe lista prioritatilor au mai fost incluse si proiectele de legi pentru adoptarea codului de procedura penala si, respectiv, a codului de procedura civila, cu termen de adoptare pana la sfarsitul lunii iunie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here