Criza economica va accentua decalajele dintre statele membre UE. Stabilitatea«Criza economica va accentua decalajele economice existente intre statele membre UE, iar evolutiile dezastruoase ale unora dintre acestea ameninta eforturile tarilor dezvoltate de a iesi mai repede si mai accelerat din criza, atat prin presiunea pusa asupra monedei europene, cat si prin implicatiile asupra schimburilor economice. Este foarte posibil ca, in urmatorii ani, mecanismele financiare europene sa sufere anumite revizuiri, menite a proteja moneda Euro si a nu submina evolutiile statelor dezvoltate », a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est.
Cele mai puternice economii europene- Germania si Franta- au inregistrat cresteri economice inca din trimestrul al doilea al anului trecut, evolutia mentinandu-se si in trimestrul al treilea; pe aceste baze, in cea de-a doua jumatate a anului 2009, moneda Euro a inregistrat o apreciere semnificativa fata de moneda de referinta a lumii- dolarul american, care a ajuns pana la un minim de 1,5144 USD pentru 1 Euro in luna noiembrie. in contextul unor semnale pozitive ale economiei americane, dolarul american a intrat, catre finele anului trecut, pe un trend de apreciere, astfel incat a incheiat 2009 la un nivel de 1,4318 USD pentru 1 Euro. « Situatia dramatica a economiei Greciei si ingrijorarea privind potentialele influente majore ale acesteia la nivel european au contribuit insa in mod semnificativ la deprecierea monedei Euro in ultimele zile, iar moneda Europeana a atins un nivel de depreciere record, revenind la cotatii similare celor din vara anului trecut, pe 21 ianuarie, perechea EURUSD ajungand la un minim de 1,4030. Evident, nu numai Grecia provoaca ingrijorare organismelor europene si statelor dezvoltate, ci si alte state- de exemplu Spania- care de asemenea inregistreaza cote record ale deficitelor economice, iar aceste evolutii conduc la o serie de miscari in cascada ale pietelor internationale », a precizat Victor Safta.
Pietele financiare au inregistrat, de la inceputul anului si pana in prezent, o volatilitate extrem de ridicata, care se va mentine si in perioada urmatoare, spun analistii de la X-Trade Brokers, atat pe piata valutara, cat si pe cele de marfuri, indici bursieri si actiuni. Revizuirile pozitive privind cresterile economice ale Germaniei si Frantei in anul in curs, estimarile optimiste privind cresterea economiei americane in ultimul trimestru al anului trecut, precum si situatiile <<delicate>> in care se afla inca o serie de economii europene au contribuit la miscari majore pe toate pietele; deprecierea monedei Euro si aprecierea dolarului american au determinat o scadere majora a pretului petrolului, care a atins un minim record pe anul in curs, de 72,39 USD/ baril saptamana trecuta, marcand o scadere continua in cea de-a doua decada a lunii.
« Volatilitatea pietelor internationale se va mentine ridicata in viitorul apropiat. In ceea ce priveste perioada imediat urmatoare, ne asteptam la fluctuatii majore pe termen scurt, avand in vedere ca saptamana in curs este foarte bogata in ceea ce priveste publicarea unor indicatori cu influente mai mult decat semnificative: PIB-ul american pe ultimul trimestru al anului trecut, rata somajului in UE, indicatori privind pietele imobiliare din SUA si, respectiv, Japonia, indici privind increderea mediului de afaceri din Germania etc. », arata analistii X-Trade Brokers. « in ceea ce priveste Leul romanesc, dincolo de <<bataliile>> proprii pe care acesta le are de dus cu diferiti speculatori internationali, moneda nationala este foarte probabil sa inregistreze de asemenea o volatilitate sporita in perioada urmatoare, pe care insa ne asteptam ca Banca Nationala sa o <<controleze din umbra>> », a precizat Victor Safta.
****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002, care s-a extins in alte sase tari europene: Cehia, Slovenia, Spania, Italia, Germania si Romania, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport contracte tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).
XTB detine platforme on-line de exceptie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii, iar echipele locale ofera gratuit cea mai competenta consultanta de profil.
La nivel european, X- Trade Brokers are peste 15.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 20 miliarde Euro.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, CNVM. Obiectivele locale de business prevad atingerea unui volum de tranzactii de minim 400 milioane Euro pe luna pana la sfarsitul anului in curs.
Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here