Petru Luhan, europarlamentar PD-L/PPE, a fost ales astazi in functia de vicepresedinte al grupului „Tinerii membri PPE din Parlamentul European”.  Acest grup reuneste tineri europarlamentari cu varste pana la 36 ani. „Alegerea in aceasta functie ma onoreaza foarte mult si ma responsabilizeaza in acelasi timp. Avem un grup al tinerilor europarlamentari foarte dinamic si foarte ambitios. Cel mai important lucru este insa faptul ca exista foarte multe obiective comune pentru tinerii din cele 27 de state membre. Astazi am reusit sa stabilim si un plan de actiune general pentru acest mandat. Pentru a realiza acest plan trebuie insa sa imbracam haina europeana, respectiv sa dezvoltam strategii si concepte de interes comun.”

In discursul sau de dupa alegerea in aceasta functie Petru Luhan a mentionat cateva din obiectivele sale si ale grupului pentru urmatorii ani. In primul rand a fost mentionata consolidarea relatiilor dintre tinerii europarlamentari PPE si tinerii deputati din parlamentele nationale ale statelor membre UE.

Al doilea obiectiv mentionat de Petru Luhan a fost realizarea de campanii de informare la nivelul statelor membre UE asupra structurii institutionale a UE si asupra legislatiei comunitare care afecteaza viata cetatenilor europeni in mod direct. O alta provocare mentionata de europarlamentarul Petru Luhan este co-interesarea tinerilor pentru politica si eliminarea stereotipurilor politice.

Initierea mai multor acte normative care sa reprezinte in special interesele tineretului, sub respectarea principiului subsidiaritatii, va constitui o alta provocare comuna a tinerilor europarlamentari si al deputatilor din parlamentele nationale.  

In viziunea europarlamentarului PD-L Petru Luhan „sustinerea reciproca pe domenii ce tin de activitatea propriu zisa a tinerilor colegi europarlamentari reprezinta o alta necesitate pentru a consolida vocea acestora in cadrul Parlamentului European”.

Ca presedinte a fost ales germanul Andreas Schwab care a condus acest grup in ultimii ani.

__________

Petru Luhan are 32 ani si este absolvent de studii economice la universitati din Germania, SUA si Australia. Acesta si-a inceput activitatea profesionala in Frankfurt am Main, Germania, dupa care a preluat diferite responsabilitati manageriale in mari companii multinationale din Romania. inainte de a obtine mandatul de europarlamentar, Petru Luhan a detinut functia de Administrator public al judetului Suceava.

Lucrari publicate: „Komparatives Management”, in limba germana si „Cultura organizationala comparativa”, in limba romana.

In prezent Petru Luhan este membru in:

– Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European;
– Comisia pentru Libertati Civile Justitie si Afaceri Interne si
– Sub-Comisia pentru Securitate si Aparare (unde detine functia de vice-coordonator).

Pentru mai multe detalii puteti consulta www.luhan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here