Astazi, 21 ianuarie 2010, a avut loc la sediul Guvernului Romaniei, ceremonia de semnare a Acordului de garantie intre Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Banca Europeana de Investitii (BEI), in legatura cu Acordul de imprumut in suma de 400 milioane de euro semnat intre BEI si compania Ford Romania pentru proiectul de investitii care se va implementa la fabrica de automobile Craiova.

Acordul de garantie a fost semnat de catre domnul Sebastian Vladescu – ministrul finantelor publice, din partea Romaniei, si domnul Matthias Kollatz Ahnen – vicepresedintele B.E.I.

Achizitia, in  anul 2008, a unui procent de 72,4% din actiunile S.C. Automobile Craiova, de catre compania Ford, vizeaza, in principal, urmatoarele aspecte:
extinderea si modernizarea capacitatilor de productie existente;
productia unor autovehicule si motoare de noua generatie cu consum redus de combustibil.

Investitia se va realiza partial printr-un imprumut de la B.E.I. (400 milioane de  euro) care va fi garantat  in proportie de 80% de catre statul roman.
 
Realizarea investitiei va avea un impact semnificativ asupra economiei romanesti prin:
cresterea oportunitatilor pentru noi investitii;
vanzari si transfer de tehnologie pentru furnizorii de componente, imbunatatirea expertizei acestora in atingerea standardelor de calitate internationale Q1;
obtinerea de comenzi din partea altor companii constructoare de autovehicule;
 dezvoltarea infrastructurii de transport necesara pentru desfasurarea operatiunilor de la Craiova;
cresterea numarului locurilor de munca in zona.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here